Lehetséges, hogy a HDD kondíciója a szállítás miatt csökkent le 9%-ra?
Pár hete vettem egy 10 éves Dell notebookot, a Hard Disk Sentinel 9%-ot mutat kondíciónak.
Biciklivel hoztam haza, egy kátyús úton, szatyorba csomagolva a hátsó csomagtartóban.
Lehet, hogy így romlott el a HDD, a rázkódás meg hideg miatt? :'/
Nem kell kétszer megkérdezni ugyanazt...
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
És szerinted mi látnokok vagyunk?
Lehet igen, lehet nem. A komolyabb mechanikai behatások tényleg károsíthatják, bár általában ez nem fokozatos károsítás, hanem pl. eltörik a fej felfüggesztése, és annyi az egésznek. Az ilyen behatások jellemzően nem szektorhibákként szoktak megjelenni.
Amúgy meg a másik kérdésben a többit már kirészletezték. Eleve nem szabad az ilyen értékeket készpénznek venni. Láttam én már 100%-os vinyót pár hét alatt elhalálozni, meg 0%-osat is évekig működni. Ez inkább csak egyfajta becslés. Ráadásul ahogy írták, egy hibás, vagy silány minőségű kábel is okozhat ilyen mérési hibákat. (Meg tényleges hibákat is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!