Jó lesz a Videokártya, Ram, SSD, Monitor a PC-m bővítésére?
Nem férne bele a keretbe az, hogy mindent lecseréljek amit nem muszály a HDDk, Sata SSD, Proci, Alaplap, Gyári proci hütő, Tápegység szerintem maradhatnak egyenlőre. I7 8700K 3.7GHz proci, Asus Rog Z370 lap, SilverStone Strider Essential 400W táp,
De új monitorra szükségem van már a magasabb képfrissítés és a jobb képminőség miatt. Vgat már régóta váltani akarok. A Sata SSD nem boldogul a Win 11-el nekem Sata SSD-n nem valami jó. Ez az alaplap ami nekem van támogatja a PCI-E 4.0 SSD-ket vagy csak 3.0-át tudok bele tenni? Mert már 2016 vagy 17 óta van PCI-E 4.0. De ekkoriban támogatta már valamelyik Gamer lap. Vagy csak Xeonos és Epyces szerver lapokkal ment? Ezért is nem tudok a két SSD között dönteni. Kingston KC3000 1TB Vs ADATA XPG SX8200 Pro 1TB ??
Nyelvtanoddal azért kezdj valamit, mert ez így nagyon gáz, vagy maradj a szóbeli kommunikációnál.
* muszáj, egyelőre
És a többi...
Játékra a sata ssd is okés, az oprendszernek sem szabadna gondnak lennie vele. Máshol van a probléma.
Ha mindenképp vennél SSD-t, akkor sem kell túlköltekezni. A legolcsóbb is bőven elég, pl NV2. PCI-e verzió mindegy, kompatibilisek oda-vissza.
Ez egy gyenge VA paneles monitor, aminél bármelyik alacsony késleltetésű IPS jobb képet ad, főleg gamingben (van jó VA, de nem ezen a szinten). Hajlítást is kerülném, ha lehet, bár ha ez az igényed, akkor okés.
1440p 144hz okés.
32" nem biztos, hogy kell... ezt gondold át. Nekem az van, élvezetes amúgy, de talán 4K-ban még jobb lenne már ez a méret, azt viszont nagyon drága videokártyával kihajtani. 27"-et átgondolandónak tartom.
Videokártyából jobbat választanék. Ha nem kell ray tracing (3060-bal 1440p-ben nem fog kelleni 😅 ), akkor AMD jobb ár-értéket ad. Pl 6600XT, 6650XT, 6700
Memóriádból mid van most? Ha megvan a 2x8GB, akkor nem szükséges bővítened, mert 16GB elég még ma, néhány extrém kivétellel. Mhz mindegy még ezen a szinten.
Jajj, táp az kevés lehet. Tényleg 400W?
3060 is már necces így.
Igen kell a Ray Tracing és az RX 6650 nem sokkal erősebb a video szerint. [link]
6700-at nem találtam használtan. A tápegység 400 Wattos igen. De olvastam fórumokon olyat, hogy az RTX 3060-nak elég lehet még. Hogyha nem olyan processzor van mellette ami 200 Wattot megeszik játék közben. Az I7 8700K fogyasztását néztem videókban. De még húzva sem láttam, hogy olyan vészes eredmények születtek volna. Az enyém is csak akkor lesz húzva ha indokolt lesz. Amikor mondjuk már nem tud együtt müködni rendesen a kártyával. Monitorból is fontos lenne az íveltség. De az 1440p 120-165Hz a minimum. De ha olyan monitor tényleg nem kell aminek rosszak a betekintési szögei te mit tudsz ajánlani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!