Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan halkíthatnám?

Hogyan halkíthatnám?

Figyelt kérdés
Egy 8-9 éves számítógépem van, és olyan hangos, mintha egy erőmű lenne a házamban. Hogyan "halkíthatnám"? Kiszoktam fújni, pasztázni.

2023. márc. 2. 23:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Fan controlt töltsd le, és állíts be egy normális ventilátorprofilt, aminél nem 100%-on pörögnek a ventilátorok.

Ha az alaplapod nem képes szabályozni a fordulatot, akkor szívás... az bonyesz. Más téma lenne azt átbeszélni.

Ha már csapágyas, akkor pedig ventilátorcsere.

2023. márc. 2. 23:47
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Ha az eddigi 8 évben nem zavart, akkor mostmár bírd ki azt a kis hátralevő időt..
2023. márc. 3. 00:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
lehúzod a ventillátorok fordulatszámát
2023. márc. 3. 08:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Szokták a ventilátort kicsit olajozni, ahogy olvastam, ha hangos, még nem csináltam. Van egy matrica, ezt felemelve egy pici olajat lehet bejuttatni. (vagy WD 42)
2023. márc. 3. 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:
WD40 pardon
2023. márc. 3. 08:52
 6/8 MGéza ***** válasza:
Dobd ki az öreg ventiket és vegyél szabályozható fordulatszámúakat, 4 pin csatlakozósokat a helyettük. Arctic vagy ID Cooling már van ilyen 2000 forint körüli ártól. Szóval nem túl olcsó muri de ha kisebb hangzavart akarsz akkor ezt tedd. Proci gyári hűtőegységének a gyári ventije általában szabályozható, BIOS beállításoknál vedd terhelésfüggőre, de esetleg annak a cseréjén is lehet gondolkodni.
2023. márc. 3. 08:56
 7/8 gentoojedi ***** válasza:

Én nem tudom elképzelni egy 8-9 éves gépről, de még egy 12 évesről sem, hogy a proci hűtőventillátora sem az alaplap ne tudná szabályozni a ventillátor fordulatát.

Azt kérdezem a kérdezőtől, hogy fixen pörög a ventillátor és úgy hangos, vagy változtatgatja a fordulatot és úgy zavaró?

Ha fixen pörög, akkor biosban van rosszul beállítva. A fan speed ne fix legyen, meg semmi olyan, amiben benne szerepel a high szó.

A másik dolog az, hogy egyáltalán nem is biztos, hogy a cpu ventillátor a ludas. Van a tépnak is ventillátora, a különáló vganak is lehet, sőt bizonyos alaplapok északi hídján is előfordul. Azok aztán nagyon tudnak idővel zörögni.

2023. márc. 3. 12:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Fújd ki a port ,csapágyakat kezeld spéci műszerolajjal , ha mégis zúg visít csere újra .
2023. dec. 25. 13:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!