Miért nem mennek el a régi játékok sem 60 fps-el?
Figyelt kérdés
Van egy régi gépem, ami az új játékokat már persze, hogy nem tudja így elvinni. Mivel az SLI már nem nagyon támogatott ezért örülök ha a 25-30 megvan 668p-ben. Mert van egy I5 3570-es processzorom, 8gb rammal és GTX 590 3gb videokártyám. De, hogy a korabeli játékokban is megy néha 60 alá még néha 30 alá is 1600x1200 (natívon) és 1600x900-ban is. Akármire állítom a grafikát Ilyen játékokról van szó pedig. CS:GO, Source, Crysis, Gta 4, Borderlands 1-2. Hogyha veszek használtan egy Ryzen 3 3200G procit, B550 alaplapot és 16gb 3-4GHz ramot akkor mennyit fog javulni a helyzet? Videokártyát később vennék. De nem tudom honnan, mert használtan is jó lenne. De sok mostanában a bányász kártya. És két ismerősömnek hamar megadta magát két ilyen kártya. Az új megfizethető kártyák GTX 1650, RX 6500 XT, Intel ARC A380 mintha meg nem lennének sokkal gyorsabbak az enyémnél. Nem tudom megéri e a váltás ezekre.2023. márc. 1. 20:07
1/17 anonim válasza:
Miért számít neked a 60fps? 30 fps már folyamatos mozgás, a régebbi játékok pedig általában 15-30 fps közé voltak optimizálva A 60fps egy olyan mítosz, ami átment abba, hogy a gyártók így adják el a tudatlanoknak a cuccokat! A játékosok 80%+ százaléka nem tud megkülönböztetni 60-40-30fps-t egy 22" monitoron!
Amúgy pont olyan játékokat soroltál fel,amelyek a világ legrosszabbul optimizált játékai közé tartoznak, pl GTA4 hírhedten rosszul optimizált, amikor megjelent nagyon sok gondunk volt vele, hogy futtassuk!Bőven elég a kártyád játszani! Persze, jön majd a sok fps huszár és nullára pontoz, de végülis nem én gamerkedek 91 óta...
3/17 A kérdező kommentje:
#1 És én meg nem tudom minek szólsz bele abba, hogy nekem mi a jó. Ha neked jó a 15 fps akkor te nyugodton toljad csak egy GT 720-al a Forspoken. 768p-ben Ultra Quality FSR mellett. Jó csunya grafikával úgy, hogy jól szaggasson. Vagy akkor nézd meg milyen a Borderlands amikor indokolatlanul lemegy az fps 10-re nagyobb harc jeleneteknél vagy akár 30 alá. Tényleg volt olyan idő mikor a 15 is elég volt de ez akkor volt mikor az átlag emberek házába először gépek jutottak.
2023. márc. 2. 12:29
4/17 anonim válasza:
3-as látom neked is a szüleid veszik a gépet, azért ekkora az arcod! Hidd el az emberek nagy többsége örül a 15-20 fps-nek!
5/17 anonim válasza:
Aztak*rva mekkora baromságot ír az 1-es. Igen, a filmek 24fps-ben készülnek, az már folyamatos mozgás. Emellett k*rvára látni a különbséget 30 és 60fps között!
6/17 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy kevés fps mellé az input lagg nagy szokott lenni
7/17 xKakashix válasza:
#1 barátom, nyitott szájjal futkorázol abban a bizonyos erdőben.. nagyon el vagy tévedve, ha nem tudod megkülönböztetni a 60 fps-t a 30-tól akkor bajok vannak
8/17 anonim válasza:
Kis gyakorlással még a 90 vs 144 is megy bárkinek, aki átlagos képességű legalább. 1/60-ad másodperc közel 17ms, az egy egyszemélyes akciójátékban is a meglevő késleltetésekhez fog hozzáadódni, nyugodtan elkönyvelhető, hogy hamar észrevennéd, ha hirtelen 1/144-edre, szük 7ms-re csökkenne csak ez az egy overhead. Nekem valahol 10-12ms összkésleltetés környékén van az a határ, ami alatt tényleg nullának érzem az ujjam koppanása és lövés közti kis késést. Zenélek is, ott is kb ott a határ fluid és lomhába hajló játékérzet közt.
10/17 A kérdező kommentje:
Tudom de az I5 3000 miért nen tudja a korabeli játékokat sem normàlisan futattni?
2023. márc. 6. 12:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!