Milyen videókártyát vegyek 4kra ennyiért? Rtx 3070 jó választás lenne?
Üdv a jelenlegi pcmben van egy i5 12500as cpu 32gb ram 650w os tap és egy gtx 1060(ez az elozo pcmben volt) ami de ez vga már nagyon gyenge erre a felbontásra visszont az útóbbi időben sikerült összegyűjteni 225et és szeretnék venni abból egy ilyen vgat:
Ez már jobb lenne tudnék ezzel már kisebb nagyobb kompromisszumokkal játszani 4k ban?
Mert a specifikációkban nincs így leírva, ott csak annyit találsz:
16 GB GDDR6 with 320-bit bus
10 GB @ 560 GB/s, 6 GB @ 336 GB/s
A Wikin elég korrektül meg van ez fogalmazva:
"The unit ships with 16 GB of GDDR6 SDRAM, with 10GB running at 560GB/s primarily to be used with the graphics system and the other 6 GB at 336 GB/s to be used for the other computing functions. After accounting for the system software, about 13.5 GB of memory will be available for games and other applications, with the system software only drawing from the slower pool."
Ah 8GB ma már kezd marha kevés lenni 4K-ra. Hát még majd 1-2 év múlva.
RTX 3080 (lehetőleg a 12 gigás) vagy RX 6800 XT sokkal jobb választás ilyenekre.
Doom Eternal, Far Cry 6, vagy Hogwarts Legacy teljesítménye brutál módon be tud esni 4K-ban 10 giga alatti kártyáknál.
Ma már vannak játékok amik tudják úgy kezelni a VRAM hiányt hogy a teljesítmény nem romlik le cserébe bizonyos dolgokat nem renderel a játék rendesen.
Ray Tracing esetén ma már különösen nagy VRAM használat figyelhető meg. Még DLSS használata mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!