Milyen videókártyát vegyek? GTX 1650 ra gondoltam.
Jelenleg van egy GT1030 am :( Szeretnék venni egy ujat. (a gép többi része: 16GB RAM, Ryzen 3 3100)
-Eddig elég jól futott a GTA V online továbbra is ezt játszanám csak nagyobb fps be, jobb grafikával
-Ki szeretném próbálni a Warzone 2 őt
-Forza 5/4
-Ready or Not
-Fortnite ez eddig is elfutott de nagyobb fps be jó lenne
-És más játékok amik nem futnak el
Szerintetek milyen videókártyát éri meg venni ha később még vennék új procit? 80-100K költenék rá. Egyáltalán érdemes most videókártyát venni vagy még várjak?
Használtan ebben az ár sávban kapsz akár RTX 2060 garanciás kártyát is. [link]
A 1650-ért újonnan nem szabad pénzt adni. 4 éves kártya, az a számítástechnikában már elavultnak számít. Főleg úgy, hogy egyébként is egy nagyon gyenge kártyának számít.
"Egyáltalán érdemes most videókártyát venni vagy még várjak?"
Mármint mire akarsz várni? Ha jobb minőségben akarsz játszani, akkor fejleszd a géped és ne várjál semmire.
Egyébként én is azt mondom amit az 1-es, hogy a 1650-t felejtsd el. Ha 100 ezer a keret akkor 80-ért vegyél egy használt 2060-t, ott már van DLSS is ami nem elhanyagolandó, 20-ért meg veszel egy rendes tápot. A 1030-ból kiindulva gondolom nincs normális tápod amin van VGA tápkábel.
Az igaz, hogy ez a CPU kevés mint a lepkefing a 2060 mellé, de még mindig jobb egy erősebb VGA gyengébb CPU páros, ha a jövőben fejlesztenél processzort.
Nem új procihoz, hanem már a jelenlegihez is veheted:
1070ti, 1660 (super vagy ti előnyben), 2060 (super előnyben), 5600XT, 5700XT, RX 6600
6500XT nem biztos, hogy ajánlható. Csak B5## alaplappal van pci-e 4.0. Ennek függvényében megfontolandó, így pl egy B450 alaplapnál kerülendő.
Egy ryzen 3600-hoz pedig már RTX 3080 is társítható akár... persze felbontás kérdése (1440p-ben inkább). 1080p-ben nincs sok jelentősége RTX 3060ti/RX 6700 fölé menni.
Szóval nem kell túlizgulni azt a procifejlesztést.
Nagyjából ez a körkép. Nem vagy olyan rossz prociban, mint gondolod, a 1650 viszont eléggé karcsú lenne, annál jelentősen jobbat kéne választani, főleg warzone-hoz. Tehát 1660 alá nem mennék a szinteden.
Ennyiért használt RX 6600 XT vagy RTX 3060. :)
Újonnan ne vegyél ennyi pénzért kártyát!
Látom sokan buzdítanak használtra, aztán majd meglepődsz ha 1 év és gatya, kevesen adnak el ujszerű kártyát főleg ami ilyen erősebb.
1x fürödtem be használtal nem tudom de én inkább újat vennék és akkor 5-10 évig nem kell aggódni.
Én nemrég váltottam 1650 re szerintem attol függ mid volt elötte. Nem a technikai elavulást kell nézni én eddig 2010 max 2011 2012 körüli játékokat toltam, igy én a játékok terén most vagyok 2016-17 táján és a GTX 1650 el már játszok pár ( nekem ujabb játékkal is) forza h 4-5, god of war, farming22 stb és remekül teljesit az előző 10 éves 2 gb kártya után.
Persze akkor gyenge ha 5 éves 4 gb kártyárol vált valaki egy 4 éves 4 gb kártyára.
( amugy nem csak a gb kell nézni pl az intel uj kártyája arc a380 hiába 6 gb de a gtx 1650 felmossa vele a padlót hiába csak 4 gb)
Kb 95+% esélyed van rá, hogy a köv 3-4 évet túléli a használt kártya is. Figyelembe véve, hogy a használt kártyák az újaknak kb 60%-ába kerül, így nem nagy felár az, ha esetleg véletlenül elromlik, akkor veszel még egyet, és ennyi. Vagy lehet venni garis használt kártyákat, azok is 20-40%-kal olcsóbbak az újnál. Ott semmilyen kockázat nincsen már. Főleg, hogy ez sem különb elektronikai termék: a használat elején, illetve kiöregedő korukban a leghajlamosabbak elromlani. Egy mai játékokra is használható használt kártya az tulajdonképpen már bejáratott, mentes a gyermekbetegségektől, a legkevésbé romlásra hajlamos időszakában van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!