Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy működnek az IoT GPS...

Hogy működnek az IoT GPS tracer eszközöt?

Figyelt kérdés

Kicsit beleástam magam a témába de főleg csak user szemmel látom az egészet még.

Ha jól informálódtam ezek olyan kis eszközök amelyek sim kártya és wifi nélkül is képesek helyadatokat küldeni API szerverre (amit még szintén csak érintőlegesen kezdtem el nézegetni). Majd elvileg ezt az API linket kinyerve egy akár google térképbe behelyezve lehet látni elő képet.

Esetleg google felhasználó adataival nem lehet ugyan ezt megcsinálni? Mivel a telefon adott, GPS mindig be van kapcsolva és a google is fut a háttérben. úgyan ezzel nem lehet megoldani? Hogy folyamatosan küldje a helyzetem ?

2023. febr. 25. 10:20
 1/1 anonim ***** válasza:
Be lehet kapcsolni a helymegosztást a google térképen, ami pontosan azt csinálja, hogy folyamatosan jelenti merre jársz és a térképen lehet követni. A kütyük vagy esimmel működnek, ami által teljes mobilhálózati hozzáférésük van (ilyen például az állatokra helyezett jeladó), vagy bluetoothon kapcsolódik mobiltelefonhoz és annak a netjét használja - ennek az a hátránya, hogy ha 10 méternél távolabb kerül a telefontól, elveszti a kapcsolatot.
2023. febr. 25. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!