Joseph_28 kérdése:
Egy régebbi alaplapba van 2x2gb RAM. Viszont csak 3gb-t érzékel. Mi a teendő?
Figyelt kérdés
Windows 7 pro 64bit. Nem az a probléma hogy érzékel 4 gb-t és ebből csak 3 használható. Hanem konkrétan a 4gb helyett csak 3at érzékel.2023. febr. 22. 07:34
11/19 anonim válasza:
Mutasd a wint ahol a 3GB-ot írja, lehet mem(csak) azt írja amit elmondtál.
12/19 szántóvető válasza:
biztos hogy 64 bites a win ami fent van?vezérlőpult/rendszer alatt meg tudod nézni.vagy pedig amit a 6-os írt,az lesz a gond..
13/19 anonim válasza:
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Valószínűleg el van cimkezve a RAM mert a BIOS-ban is 3gb van feltüntetve.
2023. febr. 22. 18:28
15/19 A kérdező kommentje:
Sajnos mégsem oldódott meg a probléma. Időközben vettem 2x2gb 1066mhZ memoriat ( ez biztos hogy 2gb) viszont a BIOS továbbra is 3 gb-t lát. A Windows 4et (ebből 3 használható) msconfiggal probaltam maxra állítani de semmi. gigabyte ga-945gcm-s2c alaplap.
2023. febr. 25. 08:59
16/19 A kérdező kommentje:
És a Windows pedig igen 64bites. Cpuid is 4 gb ramot ír
2023. febr. 25. 09:03
17/19 P.O.C. válasza:
Az előbb nem ezt az alaplapot írtad, hanem a "GA-G41M-ES2L" -t. Döntsd már el akkor melyik!
Itt max csak 4 GB -t támogat. És alá írja ezt a szöveget:
"Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount."
Tehát akkor is kevesebbet fog felismerni ha minden rendben van.
Megoldás: alaplap csere. Vagy ha nem, szépen beletörődsz.
19/19 P.O.C. válasza:
Jah, lottóznia kéne. Beletrafált, pontos adatok ismeretének hiányában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!