Mit lehetne tenni a a merevlemezekkel, hogy jobban hűljenek?
Figyelt kérdés
Van 2db HDD-m, a gépen belüli tárolóba vannak téve. viszont HDS szerint tegnap este 66 fokos volt, a másik 63, az SSD pedig 36. Az SSD más helyre van téve, azért nem lett melegebb. A házban egy 80MM-es ventillátor, ez az egy szívja ki a levegőt. Szerintem kellett volna előre egy, ami meg fújja a levegőt, hogy huzat legyen a gépházban, de mind1. Most tákoltam a HDD tartó elé egy ventillátort, hátul a videókártya mellett kivezettem a kábelét, 7.5V-ról megy, hogy ne legyen hangos, így produkál az egyik 44 fokot, a másik 35-öt, az SSD pedig 29-et. Ezek sokkal jobb értékek, de ez így nem megoldás, létezik erre kitalált hűtő? Mert amiket néztem, azok vagy nem férnek be a rekeszbe, vagy nem USB-sek, alaplapon nincs erre külön csati, max PCI-ből lehetne lopni egy kis áramot, van többféle PCI szabadon.2023. febr. 19. 19:57
1/3 A kérdező kommentje:
Ja és Dell Brand gép
2023. febr. 19. 19:57
2/3 anonim válasza:
Ha bebarkácsoltál a házba egy ventilátort, akkor azt ne kívülről tápláld, hanem ha azt akarod, hogy halk legyen, akkor egy üres molexről adjál neki 5 voltot. Egy 8 centis ventilátor általában 2-3 ezer között forog 12 volttal. 5 volttal kb a felével, de még így is szállít elég levegőt a merevlemezek hűtésére. Kicsit barkácsolni kell, de ha kívülről meg tudtad oldani, akkor a molexről is le tudod venni az 5 voltot a ventilátorhoz. Nem a levegőbe beszélek, sokszor csináltam már így pl vga-nak ha elment a hűtése tettem rá egy 8 centis 12 voltost és 5 volttal tápláltam egy molexről. Jobban hűtött, mint az eredeti és halk is volt az 5 volt miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!