Processzor húzás de hogyan? (részletek lenn)
ALAPLAP: ASUS P4P800 SE
VIDEOKÁRTYA: NVIDIA GEFORCE 6600 256 MB
PROCESSZOR: INTEL CELERON D 320 2.40 GHZ 1 MAGOS.
MEMÓRIA: 1500 MB
KÉRLEK ÍRJÁTOK le hogy mit kell feljebb húzni a BIOS-ban és mennyire érdemes huzni.
KÖSZÖNÖM AZ ÉRTELMES VÁLASZOKAT.
Mondok neked egy olyat, hogy nem igazán éri meg húzni amíg nem szerzel be egy olyan hűtőt, ami jól bírja. (pl. vízhűtés, vagy legalább egy jobb hűtő a processzorra.... a legjobb a folyékony nitrogén... :P)
Így is megpróbálkozhatsz vele, hátha sikerül valamit elérned, de őszintén én nem tapasztaltam nagy különbséget 10-15% húzással, többre pedig alap hűtővel nem biztos, hogy képes a procid.... főleg, hogy Celeron is... :P
Szia!
Órajelet, és feszültséget szoktak állítani ( kis lépésekben!).
Ha hallgatsz ránt, nem is kezdesz bele, mivel a válaszodból kitűnik, hogy ilyen téren abszolút kezdőnek számítasz. " Bocs :-( "
Egy jó hűtő nélkül ( fent már leírták) nagyon könnyen tönkreteheted az egész gépet, nem is beszélve a bűzről, ami ki fog törni a proci(k) elfüstölésekor.
A Celeron processzorokat úgy "kalibrálják", hogy kipróbálják a gyárban a maximálisan húzható sebességét egy speckó gépben, amíg egy bizonyos százalék alatt marad a hibázása ( ha jól tudom , akkor ez az érték 1 ezred százalék).
Ott ,tudomásom szerint, utólagosan nyomják rá, hogy mennyit tud. Nagyon ritka az a celeron proci, amit (szintén volt fent) 10-05%-nál többet tud nyújtani (2,4Gigahercnél, 240-320 megahercz a plusz, de sok hibás számolással , ami így így a szükséges korrigálások, hibajavítások miatt 6-7% lesz). Ha esetleg rosszul tudom, javítsatok, szeretek mindig újat tanulni.
Szerintem átlagos munkákhoz, kisebb gépigényű játékokhoz ideális gépecske, nekem sincs erősebb, WoW is elmegy egész jó beállításokkal,illetve a gépzabáló, Crysis nevű játék is.
Inkább egy jó beállítás/tisztítás a windowsnak, és a felesleges részek, díszítések kikapcsolása.
Érdekes, hogy ha rendszeresen tisztítod a gépet a porcicáktól, jó marad a hűtése, és így a proci sem hibázik annyit, mert a belső mag nem forrósodik túl.....
Viccesen mondva, ez is egy tuning-lehetőség.
Értem köszi a válaszokat és még annyit kérdeznék tőled(3.válaszoló), hogy tudsz valami jó vírusirtót vagy mivel tisztítsam ki a gépet mert belül nagyon poros nemcsak a hűtő mert azt már sikerült ki tisztítanom és csak a többi maradt poros, de ahhoz meg nem merek hozzányúlni. Javaslat??
És most XP van fennt, de unalmas és nemtok mást feltenni mert a windows 7-nek meg csak a programmokkal lenne jó.
Szia!
Én személy szerint az AVAST-ot ajánlom. Nem azért, mert az a világklasszis, hanem azért, mert egyszerű a kezelése, és rendszeresen frissül (van úgy, hogy naponta 2-3 alkalommal is. Vannak jobban felkapottabbak is, de nekem semmi bajom nincs az ingyenes verziójával (5 éve használom( havi 1 alkalommal elindítom Boot-, vagyis indításkori keresésbe is), miden szutykot megtalált, még ( ezt le is kopogom ) nem volt adatvesztésem sem.
A portól való megszabadulás legyen inkább egy szervíz dolga. 1 ezresért (legalábbis nálunk) szépen kipucolják, más helyeken lehet, hogy elkérnek 2500-at is. Ha azt nézed, hogy a hűtés jobb lesz, és a rezgő por nem csiszolja szét a forgó ventiket, szerintem megéri ( egy venti=ventillátor sem olcsóbb mulatság, ha csapágyas lesz, és nagyon hangosan ordít majd a gép).
Ha nagyon akarsz spórolni, akkor a gép oldalait leveszed, a ventillátorokat lefogod (hogy ne pörögjön túl, vagyis ne menjen tönkre a csapágy) és egy kölcsönkért sűrített levegő flakonnal egyet belefújsz (szemeket becsukni), ha nincs flakon jó lesz az erős tüdőd is.
De inkább a szervíz, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!