Ezen közül a tápok közül elfogja bírni valamelyik ezt a konfigot?
Van kettő tápegységem itthon régi gépekből. Colorsit 400W táp és van egy In Win 450W IP-S450CQ2-0 G tápegysége egy ismerősömnek aki olcsón megválna tőle ha. De az In Winről halottam már olyat, hogy gyártanak néha jó cuccokat is. De a tápjuk között sok a veszélyes modell. Az én tápom sem egy ismert darab. De hosszú ideig szolgált gond nélkül eleinte egy GeForce 7600 GT, C2D gépben volt. Több mint 5 évig. Amit utána építettem konfig Ryzen 3 3100, Evga GTX 1660 Super OC ott is meglepetésemre de jó volt minden.
De most használt és új alkatrészekből de erősítettem a pc-met. De tudni szeretném, hogy rá lehet e kötni ezekre a tápokra a gépet és, hogy max terhelés alatt menni fog e?
Proci: AMD Ryzen 7 3700X
Alaplap: ASRock X570 Steel Legend
Ram: 4x8gb Trident Z 3200mhz cl14
Winyó: kettő 1Tb 5400 és 7200rpm-es.
SSD: 1 sata és 1 m.2 512gbs mindkettő
VGA: KFA2 1-ClickOc GeForce RTX 3060 12gb
Kizárt, semmiképp sem bíznék egy ilyen gépet már egy 10+ éves hulladékra.
Tier B 550W megfelel, ha nagyon spórolósra kell venni
Nem tudom épp mi van jó áron, de ilyen max 25 ezerbe bele lehet férni szerintem.
De egy tier A 650W se elvetemült ötlet, előre gondolva, hogy mennyi fejlesztési lehetőség van még AM4 alapon ehhez a géphez (5800X3D + RTX 4080)
Így van, ha egy kisebb vagyont eltapsolsz erre a konfigra, akkor ne azért füstöltesd el, hogy rongyos 10-15 ezret megspórolj.
Nekem meg se fordulna a fejembe, hogy új gépet bizonytalan minőségű és korú tápra kössek, még iroda konfigot sem, nem hogy gamert.
ha kb megjeleneskor vetted 3100 at akkor tehat legalabb 8eves alsokategorias es kisteljesitmenyu tapra kotnel egy uj draga gepet?
es a imserosode az kb. 2012 ben jelent meg ha netan akkori akkor mar 11eves kb.
Nem tul eros 360W 12V n 2agon
es 1db 6pin pcie tapcsatival
mar tehat minden massal nem foglalkozva ezek is kizarookok kellene legyenek
1 x PCIe 8-pin supplementary power connectors
Minimum 550W or greater system power supply
KFA2 gyartonal az all
nvidianal
450W ot ajanlanak ami kizarja a te tapod (ajanlas szintjen!)
TDP je 170W es gyakorlatban is ekorul fogyaszt
tapcsati alapjan 225W a max korlatja
3700X 65W tdp s maxa 90W kb. (tuning nelkul)
3 tarolot is kotsz tapra
ami azt jelenti csati hijan is lennel...
plusz m2 is fogyaszt valamennyit
Ne butáskodj, csak a videokártyád 160-170 ezer.
A tápon akarsz spórolni?
Én biztos itt nem kockáztatnák.
Seasonic G12 GC-550 Gold 25.930 Ft 5 év gari ez a minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!