Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Torrentezesre le-feltoltesre...

Torrentezesre le-feltoltesre melyik a legjobb laptop 4-500 ezer Ft körül?

Figyelt kérdés
Max 550 et adok érte, én egy Asus zenbook pro 15-t néztem 430-450 körül a média marktbol, ez szerintetek jó ilyen celokra?

#Torrent, le fel töltés, laptop, ncore,
2023. febr. 17. 19:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
#8 Nem is mondtam azt, hogy rossz dolog lenne a NAS. A laptop ezzel történő gyilkolásáról nem tudok nyilatkozni, mivel én hétvégente leszedek max 2 filmet, megnézem, visszaseedelem a kötelezőt, aztán törlöm is a torrentet. Közben hálás köszönetet mondok a többi seedelőnek. Mondjuk a laptopomtól elvárható lenne hogy bírja a gyűrődést, de feleslegesen nem gyötröm.
2023. febr. 17. 20:09
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

SSD-t nem nyírja ki a torrentezés. Épp ellenkezőleg, a HDD-nek károsabb a torrent. Az ok pedig az, hogy nem szekvenciális írás történik torrentezéskor, így az adatok szét lesznek szórva a merevlemezen. Így seednél beolvasáskor az olvasófej folyamatosan cikál ide-oda (amúgy is, de így hatványozottan), használódik. SSD-nél viszont nem értelmezhető a töredezettség, a működési elve miatt nem számít, hogy hova van írva az adat, mindenhonnan azonnali a kiolvasás.

Jobb esetben a kliensprogram azért tudja ezt kezelni azzal, hogy a memóriába tölti le, és onnan írja ki a merevlemezre szekvenciálisan, vagy éppenséggel sokan azt csinálják, hogy van egy SSD scratch drive-ként, azaz letöltés oda megy, ha kész a torrent, akkor átmásolja merevlemezre. Tehát az SSD annyival jobban bírja a gyűrődést, hogy még merevlemezekhez is használják 😅

Tehát SSD-t az olvasás nem, az írás viszont degradálja. Egy normálisabb mai SSD-t ~600-szor lehet újraírni, azaz egy 1TB SSD-knek legtöbb esetben 600 TBW értéke van, azaz a gyártó a garanciaidőn belül ennyi írásig vállalja a garanciát. Tehát ha minden nap teleírod, akkor is ~600 nap kellene, hogy komoly károsodás érje. De a napi 50GB írás sem reális (1BD film, vagy egy kisebb/átlagos játék), így tehát már számolhatunk ~12.000 nappal, de ez csak a garanciavállalás, ennél akár jóval többet is bírhatnak.

2023. febr. 17. 21:27
 13/28 A kérdező kommentje:

Na gyerekek ebből alig ertek valamit nekem csak lóvét van :D

A HDD dukál a mi köreinkben , de akk nem veszek hdd-setét új info volt amúgy. Maradok az SSD nel. Elég lesz akk 400-bol egy 14 és zenbook/pro és akkor veszek kb 50 ezért egy nast. Ezek ha megvannak akkor hamarabb lehetek én is elit rangú ncore-n? Koszi

2023. febr. 17. 21:54
 14/28 A kérdező kommentje:
Illetve nas akkor is hasznos ha én töltök fel torrentet ncorera?
2023. febr. 17. 21:54
 15/28 anonim ***** válasza:
94%

de mi a f@sznak egy torrentezős laptopra kiadni 400k-t? Érted, olyan mint nagyfaternak vennél egy gépet, i9-el, rtx 4090-el, ő pedig origót fog olavsni rajta havi 1x.

de most komolyan nem töknyolc, hogyha olcsóbbat veszel?

2023. febr. 17. 22:03
 16/28 A kérdező kommentje:
Ez tetszik :D
2023. febr. 17. 22:06
 17/28 anonim ***** válasza:
81%
#15 Úgy látom gyakorolnod kéne még a szövegértést egy kicsit. Lásd kérdező #6.
2023. febr. 17. 22:07
 18/28 anonim ***** válasza:
54%

Ó, bocsánat! Nem láttam, hogy képet is szeretne szerkeszteni rajta. Hétfőn majd szólok, hogy igyekezzenek a Paks 2-vel, mert valaki képet szeretne szerkesztni :-)

Ez megint olyan dolog, hogyha már a laptop eljut addig, hogy bebootol, akkor kb 9999999999% esély van arra, hogy tud képet is szerkeszteni.

2023. febr. 17. 22:18
 19/28 A kérdező kommentje:

Kedves #18!

Ezt a válaszod sajnos nem tudtam értékelni. (Bár a 15-öst sem nagyon)

Először is mindenki azt vesz a pénzéből, amit akar, másrészt jó anyagi helyzetben vagyok, de gépre sosem adtam ki nagyobb összeget :D most is kepet szerkeszteni a céges gépen szoktam, nekem jóval szarabb gépem van itthon, ami tudom, hogy viszi a torrentet.

Most szertnek életemben először beruházni egy drágább gépre, hiszen a. Kepszerkeszteshez, videovagashoz komoly grafikai teljesítmény kell, természetesen a macbook lenne a legjobb választás de nem szeretnek macbookot :D (pedig iphoneom van meg ipadem) 😂 de windowsos gépet szertnek. Gondoltam megkíméllek titeket ettől a pár sor mesetol, mert egyrészt senkinek sem tartozók magyarázattal, másrészt pedig ne akarjunk fel ezen a mai vilagba, hogy 400 ezer Ft a gép, én is azt mondom, hogy aki alap felhasználásra has6nalja az vegyen 100 ezer körül.

2023. febr. 17. 22:31
 20/28 A kérdező kommentje:

Szóval nem kell gúnyolódni nem kell reagálni sem, egyszerűen csak ugorjunk át ezen.

Többieknek koszon9m a választ, nézegetem a nasokat. :D

2023. febr. 17. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!