PC állandóan újraindul, nem bootol, pár másodpercenként ismét újraindul. Képernyőn nincs kép, nem csipog. Mi okozhatja?
Első körben azt mondanám, hogy CPU (esetleg túlmelegedés), alaplap, táp valamelyike.
Én azt csinálnám, hogy kiszednék minden RAM-ot a slotok-ból 1 kivételével, lekötném a HDD, SSD mindegyikét. Videókártyát is kiszedném a biztonság kedvéért, főleg ha van integrált GPU.
Utána megigazgatnám a maradék 1 RAM-ot, a processzorra ránéznék, hogy jól áll-e rajta a hűtő, esetleg nem kell-e takarítani stb.
Mindeközben megérheti kiszedni az alaplapi elemet is egy 10 percre a gépből ("bios reset"):
Ha boot-ol ezután a gép és nem indul újra folyamatosan akkor már ki lehetett zárni az alkatrészek nagy részét.
Nálam is proci problémánál volt hasonló, de ott kiírta a fatal error-t.
Igazíts meg minden lehetséges csatlakozást áramtalanítva. C-n elég volt a hely?
Köszi mindenkinek.
Volt alaplapi elemcsere (12 éves a deszka, meg a proci), nem oldotta meg. Tettem bele másik tápot, azzal elindult (FSP hexa 500W, 12 éves, félre volt téve), csak egy SSD-vel, meg az alaplapi videókimenettel. Aztán visszatettem a saját tápját (Thermaltake 650W), visszadugdostam mindent (videókártya, HDD, DVD-meghajtó), és most működik.
Előtte kiszedtem még a bekapcsológombot is (de nem az volt a ludas)...
Szóval a klasszik széjjelszedtem-összeraktam megoldás működött... Valami kontakt lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!