Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért pörög folyamatosan a...

CraigVicious kérdése:

Miért pörög folyamatosan a GPU-m ventilátora?

Figyelt kérdés

Gigabyte RTX 2080 GPU-m ventilátora nagyobb terhelést követően nem áll le. Alapból 60°C-on kapcsol be, majd ezalatt a hőmérséklet alatt le is állna.

A problémám pedig konkrétan az, hogy nem áll le hiába nem terheli semmilyen program / játék már és még a hőfoka is 60°C alá megy. Emellett ugyanazon a fordulatszámon megy, mint terhelés alatt.

Esetleg valami tipp, hogy mit csinálhatnék vele? (Sajnos nem garis szóval ez az opció kilőve.)

2023. febr. 9. 20:23
 1/8 A kérdező kommentje:
Annyival kiegészíteném még, hogy GPU Tweak III-ban felhúztam 100%-ra a Fan sebességét, majd le nullára és nem áll le. Ha auto-ra teszem akkor is ugyanúgy 100%-on pörög tovább. Olyan, mintha beakadna max fordulatszámon és nem észlelne onnan semmilyen jelzést.
2023. febr. 9. 20:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Rakd újra a drivert, néha megoldja.
2023. febr. 9. 21:19
 3/8 anonim ***** válasza:
biosba is? ha igen akkor valami a kártyával van esetleg egy bios flash ha értesz hozzá vagy msi afterburner hátha tud vele kezdeni valamit
2023. febr. 9. 21:31
 4/8 A kérdező kommentje:

Asus Prime z590-v alaplapom van és nem találtam benne GPU Fan Speed menüpontot. CPU és Case fan speed-et lehet vele állítani, viszont GPU-t nem találtam.

Driver reinstall volt, downgrade is tavaly decemberire és nem vált be sajnos az sem.

2023. febr. 9. 22:11
 5/8 anonim ***** válasza:
ja nem szabalyozni kell a biosbol hanem akkor nincs kulso szoftver ami belezavarna igy tudjuk hogy maga a kartya fos msi afterburnert nezd meg
2023. febr. 9. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
bios, driver frissítés
2023. febr. 10. 08:13
 7/8 A kérdező kommentje:

A probléma egyébként rövid forumozás után megoldódott. A 8 és 6 pines tápkábelt kellett megcserélni. Ezek szerint nem mindegy melyiket hova dugjuk be.

Köszi azért a tippeket.

2023. febr. 10. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Hogy tudtad őket megcserélni? Nekem 3070 van, azon van egy 6-os és egy 8-as, tehát nem angyon tudnám felcserélni őket sehogy.
2023. febr. 10. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!