Geforce GTX770 helyett mit?
Sziasztok!
Van egy 8 éves gépem ami már rég nem a játékokról szól, de a múlt hét folyamán a címben említett videókártya elköszönt. Ez nem is lenne meglepő, de szükségem lenne egy hasonló teljesítményű kártyára(újonann) ami azért a heti 2-3 óra játékot kiszolgálja. Mivel évek óta nem követem a hardverpiacot így nem tudom mi lenne az ideális. Árban max 60.000 Ft a keret erre, márkahűség nincs.
60 alatt ez a legnagyobb teljesítmény újan:
8 éves PC-be teljesen felesleges új VGA-t venni.
Egyrészt azért, mert hardveresen elavult, ezért egy új kártya nem tudná a teljesítményét megfelelően leadni.
Másrészt az alaplap/táp is bármikor elszállhat, ami lehet vinné magával a kártyát is.
Sokkal jobban járnál egy használt 1070-el, megbízható eladótól a hardveraprón: [link] Szerintem még alkudni is lehet némelyikből egy keveset.
hát jó lenne egy konfig is hozzá, hogy mit kéne kiszolgálni.
De egyszerű GTX 1060 6GB vagy RX580-nal sem lőnél mellé. 2-3. gen i5-ök mellé tökéletes.
felette 1660-asok vagy 2060, 1070-esek se rosszak. RX5500 is okés.
Amit kerülni kell: RX 6400, RX 6500. régi gépekbe nem javasolhatók, mert 30-50% mínuszteljesítménnyel kezdenek.
újat messze kerülném, nincsenek jó áron. akkor inkább két használtat vegyen az ember... vagy akár vannak használt garanciások is, ha neked ez fontos.
Újonnan ennyiért nem kapsz normálisat az egyetlen értelmes vétel az RX 6500 XT lehetne. De a PCI-E 3.0 miatt ugyanott lennél szinte teljesítményben.
Használtan ilyen áron már találhatsz GTX 1070 Ti, 1080, RTX 2060 karikat. Gondolom ha 8 éves PC akkor Haswell, Skylake vagy Kabylake I5 processzorod lehet. Amik cpu intenzív játékokban kicsit kevesek lehetnek ezeknek a kártyáknak. Bár nem cpu intenzív címek esetén sokszor hallani lehetett olyat, hogy az I5 4460 is elég az GTX 1080-nak.
Ha veszel bele ezek I7 procit Haswellnek I7 4770/4790K, 5775R, C. Ha Lga 1151 akkor I7 6700 is jó bele de I7 7700K sem sokkal drágább. Ezek később akár egy RTX 3060 Ti, QHD-n egy RTX 2080 Ti, 3070/Ti, RX 6750 XT-nek is elég lehet.
Köszönöm mindenkinek!
Kicsit kapkodós volt az írásom így kiegészítem pár dologgal.
CPU: i5 4670
RAM: 20GB DDR3 1600Mhz
Alaplap: ASUS H87-Pro
Táp: 750W Silver Plus(két éves)
Az a pár játék amit néha előveszek a GTA5 és a Farming Simulator 17
Ami pedig mindennapos a Rocket League.
Használt kártya sem gond. :)
1070 ti vagy 1660 (super vagy ti inkább)
Ha nincs lényegi árkülönbség, akkor 2060 is okés, bár az már túlzás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!