Hibás ram miatt lehet kékhalál?
ma overclockoltam processzoromat (Amd Phenom ii x4 965 BE - 4.0ghz, def: 3.4)
néztam az aida64et közben a prime95 futott a háttérben, 53fok volt a maxiumum és nem volt kékhalál, viszont prime95ön belül van ram stability test is. amit szintén megnéztem hogy jó e, 10mpig bírja.. biosban a órajel elozoleg 1600mhz-n volt (az a ram órajele) utána átraktam 1333-ra de nem javult, most auto-n van és szintén nem jó. Windows Memory Diagnostics Toolt probáltam, de nem írt ki semmit..
Specs
Amd Phenom ii X4 965 BE
16GB dd3 ram (abbol 1 8gbos Kingos Hyper Fury, és 2 4gbos ADATA) - mind a három ram 1.5v és 1600mhz.
GTX 1650 4gb
400w psu
annyi hogy volt még egy noname 2gbos ram benne, de azt kiszedtem mert reméltem hogy megoldja a gondot. biosban a dram voltage auto-n van. de probáltam 1.5v al is sikertelenül..
eléggé érdekes dolog történt, kivettem 4gb-ot és a 8gbot. teszteltem, kékhalál, utána kivettem a rosszat és teszteltem kulon kulon a 8gbot és a másik 4gb. azok jók voltak. a végén visszaraktam a rossz 4gbot és jó.. beraktam a 2 4gbot és a 8gbot és jó.
az egészet egy slotba csináltam cput 4.0ghzra oczva. biosban mindegyik ramnak 1600mhzja volt..
a végén ugyan úgy raktam vissza, ahogy voltak a legelején. remélem mostmár nem lesz baj vele (bár kétlem hogy sokáig fogja bírni)
köszi a segítséget:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!