Melyik videókártyamárka (RTX 4080) a legjobb?
Asus strixet akartam venni de tegnap majdnem 1700 euró volt (olcsóbb rtx 4090-et pedig már 1900 euróért lehet venni akkor már inkább azt vettem volna de mivel csak 1440p-ben játszom így értelmetlen a 4090) ezért gigabyte 4080 oc-t rendeltem 1350 euróért
De most nézem, hogy a strix ára lement 1530 euróra és gondolkozok, hogy módosítom a rendelést mert eddig mindig asus vga-m volt viszont a strixet szinte percek alatt elkapkodják
Szóval van komoly különbség strix/gigabyte oc között vagy csak 1-5%al gyorsabb, csendesebb a strix? megbánhatom a gigabyte kártyát? konkrét összehasonlító tesztet nem találtam, leginkább annyit, hogy a strix bődületesen nagy vga és elvileg a leggyorsabb
A gigabytetol általában ezek jobbak szoktak lenni ilyen felsőkategóriás attól még, hogy nem olyan ismert márkák. Inno3D, Palit, Zotac, MSI. Persze ha van pénz az Asus Strixre akkor azt vedd. Vagy ott van pl az MSI Gaming Z Trio, Inno3D Ichili, Palit GamingPro, Gigabyte Aorus, Asus Tuf Gaming.
Zotac AMP Extreme Airo nincs RTX 4090-böl. De a Trinity is tökéletesen jó. Én ezek közül válogatnék. De bajod akkor sem lenne ha egy Manli RTX 4090-et vennél.
De amúgy meg úgy látom te is az a tipikus berögzöt vásárló vagy, hogy azt írod azért nem veszel RTX 4090-et mert 1440p felbontásra felesleges. Ez igaz lehet, bár RT mellett használva azért elkelhet meg ha 280Hz monitorod van akkor is. Illetve most felesleges a 4090 de egyre nagyobb gépigénye van a játékoknak. Azért a későbbiekben lehet meg köszönöd, hogy megvetted az RTX 4090-et inkább. Már ha megvan rá a kereted.
4090-et túlzásnak tartom 1440p-re, az már tipikus 4k kártya. Most váltottam full hd-ről 1440p-re, még pár évig el leszek ezzel, 4080-nak elégnek kell lennie
Hát van rá keret, mert dolgozok... de akkor is, 550ezer meg 750ezer forintokról beszélünk... már régóta vágyok új kártyára de azért van egy határ
ha tudod miert nem kapkodod el te is a strixet?
ha meg nem akkor mindegy
gigat en biztos nem vennek hosszutavu hasznalatra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!