Lehetséges egy videókártyát másik tápegységről hajtani?
Tehát hogy lenne a gépben egy, meg egy a videókártyának. Irodai gépem van 300W-os táppal, egyedi mérettel. GTX 1080Ti OC kártyát néztem, elvileg ez a max, amit kihajt a számítógép. Boltos szerint mehet bele RTX 2060 is, de nem fogja 100%-ra pörgetni, de azt mondta nem baj, legalább nem fog annyira pörögni, és a gép tudása is maximálisan ki lenne használva.
Egy 5-600W-os tápon gondolkoztam pl. Approx/Akyga/Cooler Master.
Illetve ha megvan a táp, mit kell vele csinálni, hogy a géppel együtt induljon?
Két külön áramkör, nem fogja érzékelni az alaplap.
Sajnos kell bele EGY értelmes táp.
Kb. két éve hoztak hozzám egy asztali gépet, valami olcsó 300W-os táppal és egy RX 570-nel.
A problémájuk az volt, hogy "nagyobb" terhelésnél (bizonyos játékoknál) újraindult a gép.
Egyértelműen a kis teljesítményű és alacsony hatásfokú tápegység volt a gond.
Próbaképpen a videokártyát másik, olcsó 300W-os tápra kötöttem és pár napig gond nélkül használtam. (előbb a videokártyára kötött tápegységet kapcsoltam be, utána az asztali gépet)
Aztán megjött hozzá egy nagyobb táp, - és már nem kellett másik. (azóta is működik a gép, nemrég memóriabővítést kértek)
Na én nem bízom ezekben a nagy bolti hozzáértőkben. Irodai géped nem igazán...nem hiszem, hogy van értelme ennyit szenvedni vele, ez inkább cserés, de lássuk:
milyen proci? Milyen gép?
milyen felbontás, hány hz?
milyen játékok?
Megoldható amúgy, hogy a másodlagos táp is ki-bekapcsoljon az elsődlegessel egyszerre. YT-n biztos találsz róla videót. bányász tákolmányok is így mennek.
Meg lehet cisnálni
Tápteszterrel tudod indíteni a tápegységet vagy ha rövidre zárod a pwrok vezetéket
Intel Core i5-4690s 3.9GHz Four Core Four Thread, 16Gb DDR3 Corsair Vengeance, ASUS Cerberus GTX 1050Ti OC Edition
ezek vannak a gépbe, háttértárakat meg egyéb dolgokat nem soroltam fel.
Egészen pontosan 290W 80+ Bronze táp van benne, de komolyabb játék közben (Például God of War, BeamNG Drive, Forza 5) melegszik a táp. A proci 45 fok körül van, a felsorolt játékok közben 45-50%-os kihasználtságon van, BNG esetén 60-70 körül. Ez a 1050 meg eléggé gyenge, sok játékot nem visz csak alacsony beállításon. Ezért ajánlotta a 1080-at és a 2060-at.
Kalkulátor szerint a processzorom 95.7%-ban tudná kihajtani a 1080Ti-t, az RTX 2060-at pedig 98.8%-ban hajtaná meg.
Na ez eddig szép és jó, de egyetlen táp se megy az eredeti helyére, a Dell meg nem árul tápegységet tudtomban. Max maradna az, hogy a tápegység a gép tetején lenne... De akkor is kell valami átalakító, hogy az alaplapba csatlakozzon
de biztosan kihajtja, mert a boltban volt egy gép i5-4570-el, és tökéletesen ment vele a 1080ti
Nekem tökéletes ez a gép, tényleg mindent visz, amit kell, még az NFS Unbound-ot is, amihez elvileg i5-8600 kellene, csak a gpu miatt 45-50fps-em van.
amelyik játékhoz 1080ti kell, oda kevés lesz ez a processzor. ezért kérdeztem. #3 voltam.
Felesleges pénzkidobás lenne egy ilyen kártya és a körítés összegányolása hozzá.
a maximum ami ebbe a gépbe megy, az egy 1650 (vagy RTX A2000, de annak már tényleg olyan ára van, hogy nem éri meg). mással nem éri meg foglalkozni.
a géped jelenlegi értéke kb 65-70 ezer. add el, és vegyél kompletten másikat. ilyen igényekkel 10100 alá ne add! 12100F lehetne jó gépalap. AMD B450 alaplapra is jó építkezni (pl ryzen 3600-4500 konfigok egész olcsóan kihozhatóak, 1080ti-jal szépen elbánnak.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!