Hardveraprón árult új 4000-es szériás Nvidia kártyákat honnan szerzik be?
Valamivel olcsóbban, 10-15%-al a magyar webshopok árai alatt adják.
Honnan veszik ezeket a kártyákat? A környező országok valamelyikéből, ahol olcsóbb az áfa miatt?
Nagykerből mert ott szokott ennyivel olcsóbb lenni.
Sokan csak 1-2% hasznot tesznek rá, közben webshopok 10% és fölötte.
Nem hiszem, hogy ennyi embernek van vállalkozása vagy kapcsolata, hogy nagyker áron tudja beszerezni a kártyákat. És még számlát meg kisker garanciát is ad rá.
Most kíváncsiságból megnéztem egy 4070Ti-t német MediaMarkt-ban, hogy mennyi. 935 euró vagyis 375.000 forint. Ugyanezt a típust 400-ért árulják hardveraprón bontatlanként. Magyar webshopban meg 430-460 között.
Amikor mi csináltuk akkor 10-15 en voltunk egy vállalkozásra de volt aki idővel sajátba folytatta.
Van aki mai napig tolja másodállásként.
Egyetemen fél évfolyam benne volt, nem volt túl nagy ördöngösség kapcsolatot szerezni.
Azért hagytam abba mert tényleg nagyon kicsi haszon van rajta és nem is szerettem.
Ugyanonnan, mint minden kisker boltnak. A hazai magyar nagykerből.
Tehát a hardveraprós eladók is pontosan ugyanolyan eladók, mint a fizikai kisker boltok, csak megspórolják a fizikai boltot, webshop fenntartását, stb..
Meg valszeg mindegyikük egyedül, vagy max páran melóznak. Ezért is tudnak olcsóbbak lenni, mert nem költenek csilliárdos fizetésekre (aminek majdnem a fele egy viktor-adó), meg szolgáltatások nyújtására, csak maguknak dolgoznak.
A garancia meg a gyártóhoz szól, szóval tökmindegy, hogy a bolt mit ad, de alapvetően mindenki ugyanúgy vállalja a gariztatást, mint a boltok, ha szükséged lenne rá.
Itt németben jóval olcsóbb minden, karácsonykor újítottam gépet és mivel felsőkategóriás alkatrészekből állítottam össze simán spóroltam 100+ ezer forintot mintha otthon vettem volna
Magyarország előre megy, vármegyék meg a f....om, évtizedek óta nyögjük a 27%-os adót egyedülállóként az egész világon. De ha ez nektek jó... ?
A 4080 Strixemet jövő héten rendelem 630 ezer forintnyi euróért, otthon 700 felett van az alzán
Ha számlásan adja, akkor az lehet, amit már itt mások is írtak, van kapcsolata nagykerrel és több darabot vesz, azokra talán mennyiségi kedvezményt is kap. Vagy ő dolgozik nagykerben és onnan mint alkalmazott, olcsóbban elhozhat időként termékeket közel azon a beszerzési áron, ahogy a nagyker kapja. Dolgoztam ilyen helyen, én csak magán célra vehettem így alkatrészeket.
Vagy korábban dolgozott ott és közvetlen kapcsolatot épített ki a külföldi beszállítóval.
Vagy amikor a csak ''hozzám szól'' garancia van, számlát nem ad, akkor megveszi a saját cége nevére mint használandó tárgyi eszközt, az áfát visszaigényli, neked eladja az áfás ár alatt kicsivel és ő nyerte az áfát.
Van szürke import, néha nincs gyártói garancia ''leesett'' termékeknél, ezért még olcsóbban kapja, de ő rizikózik.
Vagy valamelyik üzlethálózatnál dolgozik, emag, alza, vagy más hasonló nagy üzletben vannak kapcsolatai és a visszaküldött, ''vásárlástól elállt'' termékeket szerzi be a piaci árnál jóval olcsóbbam. Volt ilyen ismerősöm, egy időben sok terméket hozott ki így.
1-es:
Melyik nagykerben olcsóbbak az árak 10-15%-kal, mint árukeresőn a legolcsóbb kisker ajánlatok? Én akárhogy nézem, a nagyker árak magasabbak.
4-es:
A garancia hiába szól a gyártóhoz, ha a gyártó nem áll szóba magánszemélyekkel (legalábbis ritka, amelyik igen).
2-es:
A számlát is ad az úgy értendő, hogy a vásárló nevére állít ki számlát? Vagy úgy, hogy ad egy számlát a kártyához, ami nem is a vásárló nevére szól? Nagyon nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!