Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért áll fel lassabban a...

Bence1975 kérdése:

Miért áll fel lassabban a rendszer, ha az ssd mellet, van egy hdd is a gépben?

Figyelt kérdés
Tettem egy régebbi számítógépbe egy ssd-t. Arra telepítettem a windowst-t. Viszonylag, (a korrábbihoz képest) gyorsan feláll a rendszer. A hdd-ről töröltem mindent, és meghagytam, hogy oda lehessen letölteni filmeket. Ha csak az ssd van csatlakoztatva az alaplapra 45 másodperc alatt használatra kész a rendszer. (Régi gép.) Ha rádugom a hdd-t is az alaplapra közel 2 perc. Mi lehet az oka?

2023. jan. 22. 13:35
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
A HDD-nek fel kell pörögnie, amit a gép kénytelen kivárni. Bár ez max fél perc pluszt kéne okozzon, ekkora különbség indokolatlan, itt valószínűleg nincs teljesen jó állapotban az a HDD.
2023. jan. 22. 13:54
 2/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

netan lapozofajlt csinal ra valamiert

azt tilsd le teljesen a hdd n

lehet valami mas problema is bios beallitas

vagy alaplapi hiba

2023. jan. 22. 14:34
 3/10 Szirty ***** válasza:

"A HDD-nek fel kell pörögnie, amit a gép kénytelen kivárni."

Normal 7200rpm HDD spin up time: 3291ms

5400rpm HDD spin up time: 1500ms

2023. jan. 22. 14:36
 4/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#3 az kb. fel perc
2023. jan. 22. 15:46
 5/10 Szirty ***** válasza:
3 másodperc nem fél perc
2023. jan. 22. 16:22
 6/10 anonim ***** válasza:
A felpörgési idő 3 másodperc, amíg a motor nulláról eléri az üzemi fordulatszámot. Utána még a fejnek is rá kell kalibrálnia a korongra, kiolvasni az alapvető információkat, üzenni az alaplapnak hogy ki és mi is ő, mik a paraméterei, majd S.M.A.R.T. teszt, ami arra hivatott, hogy ha a HDD a halálán van szól az alaplapnak, hogy baja van és ments adatot (hogy ez mennyire hatékony az vitatott, de attól még létezik). Ez mind rádob az indulási időre.
2023. jan. 22. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, és az én WD Blue-m felpörgési ideje a gyártó adatlapja szerint 6675 ms, ami több mint 6 és fél másodperc és ez csak a legelső lépés.
2023. jan. 22. 19:49
 8/10 Szirty ***** válasza:

" Utána még a fejnek is rá kell kalibrálnia a korongra, kiolvasni az alapvető információkat"

Igen. Az tovább 100ms kb

2023. jan. 22. 19:59
 9/10 Szirty ***** válasza:

Lehet lovagolni másodperceken, de a kérdésben több mint 1 percről van szó.

Nem hinném hogy a HDD éledésének a kivárása okozna ekkora késedelmet (ami az #1-es válaszban van említve).

Inkább a windows vagy a BIOS matat valamit rajta.

Van itt egy 1TB-os háromfeles HDD egy USB-s külső házban.

Bedugom és öt(!!) másodperc múlva használható. Felpörgéssel, éledéssel, mindennel együtt. Írni olvasni lehet.

2023. jan. 22. 20:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Ott valami nem OK, de már leírták az okokat.

Nekem is van itt egy régi gép, i7-2600, 16GB DDR3, 1db 1TB SSD + 1db 1TB WD Black 7200RPM HDD + egy ősrégi WD VelociRaptor 500GB 10000RPM HDD, Win10 feláll nulláról kevesebb mint 1 perc alatt. HDD nélkül sosem próbáltam de szerintem ez lenne a reális.

2023. jan. 22. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!