Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik Macbook éri meg jobban?

Melyik Macbook éri meg jobban?

Figyelt kérdés

Évek óta Macbook-on dolgozom, nagyon szeretem. Két gép közül vacilálok. A mostani 2017-es Touchbar-os Macbook Pro-mat szeretném lecserélni. 3D tervező építész prgramot használnék rajta rendszeresen, illetve a hozzá tartozó renderelő (V-ray) szoftvert. Két gép közül választanék, de nem tudom, melyik az erősebb, illetve melyik érné meg hosszabb távra. A váltás oka, hogy nagyobb képernyőn szeretnék dolgozni a laptopon, de nem minden áron. Itt jött képbe az M2-es új Macbook Air, ami bár ugyanolyan kicsi, mint a mostani, elvileg erősebb, na meg új dizájnt is kapott.

1. Macbook Pro 2019 ( 16 inch, 2.3 Ghz 8 magos Intel Core I9, 16 GB ram) - Használt - már nem garanciális

2. Macbook Air M2 2022 ( 13,6 inch, 8CPU/8GPU, 8Gb ram, 16 magos Neural Engine, 256 GB SSD

Új - garanciális

Ami bizonytalanság felmerült bennem, az az, hogy az Air-ben nincs ventillátor, így nem tudom, a programok használata közben mennyire forrósodna, aztán nem tudom hogy a “Pro”t mennyire lenne ésszerű lecserélni egy “Air”-re, illetve mennyire elég neki az a 8GB ram és 256GB SSD.

A program, amit rendszeresen használnék rajta: Sketchup Pro 3D, V-ray. Ezen kívűl csak gépelésre, böngészgetésre használnám.

2023. jan. 21. 07:21
A kérdező szavazást indított:
Macbook Pro 2019 Touchbar
Macbook Air M2 2022
8 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz döntés.

Van a youtubeon Sketchup-os tesztelős videó - igaz m1-essel - és teljesen jól viszi a kis Air, nem is melegszik.

Külső tárhelyeket már nagyon gyorsakat lehet kapni, úgyhogy azokkal meg lehet oldani a bővítést - meg ott vannak a felhőtárhelyek is.

Külső monitor csatlakoztatása sem probléma.

Memóriát viszont kicsit keveslem már a 8 gigát, még mac-ban is. A 2014-es mac minimben is 8 giga van és néha kevéske.

ennek ellenére és az airt venném.

2023. jan. 22. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!