Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Budapesten videokártya javítás...

Budapesten videokártya javítással foglalkozó, hozzáértő szerviz?

Figyelt kérdés

A Google a barátom, de szerintem haragszik rám, mert nem adott értelmes találatokat. Azaz volt egy üzlet rémes értékeléssel, így inkább hanyagoltam. Szeretném megcsináltatni a régi videokártyámat (erősebb, mint az "új", csak az elmúlt hónapokban nem volt lehetőségem foglalkozni vele), de egyelőre azt sem tudom, ténylegesen mi baja lehet. Elsősorban olyan szerviz/szaki érdekelne valahol Budapesten (max. 100km-es körzet), aki a hiba feltérképezése után javítaná is, persze ha érdemes. Régebbi, de ahhoz bőven elég lenne, amennyit és amikkel mostanában van időm játszani.

SAPPHIRE Radeon R9 390 NITRO

Hibajelenség: Játékokban előkerülő halvány lila-rózsaszín árnyékszerű alakzatok, random crash, indokolatlan melegedés a korábbihoz képest (nem került melegebb környezetbe).

2023. jan. 20. 07:37
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
dr.vga youtube-on megtalálod
2023. jan. 20. 09:22
 2/3 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy ne számíts jóra... hibás alakzatok az leginkább GPU hiba szokott lenni, ami totálkárt jelent.
2023. jan. 20. 09:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Ökölszabály, hogy ha egy hűtő portalanítás és újrapasztázás nem oldja meg a problémát, akkor valószínűleg semmi.

Van egy kicsi esély, hogy csak annyi a baja, hogy túlmelegszik és egy alapos karbantartás rendbe teszi. Ha a hiba nem rögtön a bekapcsoláskor/azonnal a játék indításakor jelentkezik, hanem fokozatosan jön elő néhány perc alatt, lehet ez a helyzet, de ha már 2D-ben, esetleg karakteres kijelzőn artifactel, akkor a kártya jó eséllyel menthetetlen.

Amit még megpróbálhatsz, az a magfeszültség és órajelek csökkentése, az esetleg még stabilizálhat egy döglődő kártyát.

2023. jan. 20. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!