Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek?

Gergely_5 kérdése:

Milyen laptopot vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Építészmérnöknek tanulok, és eljött az ideje, hogy vásároljak szerkesztéshez (Archicad-et használunk most) egy új laptopot.

Milyen laptopot érdemes ilyen célra venni?

Gondolkodtam a MacBook-on, vagy egy Intel/AMD-s laptopon amiben erősebb videokártya van.

2023. jan. 16. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha építészmérnök vagy és Archicad-et használsz, akkor egy erős grafikus kártyával rendelkező laptopot javasolnék. A MacBook-ok rendkívül minőségi eszközök, de ha Windows alatt szeretnéd használni a szoftvert, akkor egy olyan laptopot választanék ami Intel Core i5 vagy i7 processzorral rendelkezik, és legalább 8GB-nyi RAM-mal. A grafikus kártya terén pedig érdemes egy dedikált grafikus kártyával rendelkező laptopot választani, mint például a Nvidia GeForce vagy az AMD Radeon széria. A kijelző minősége is fontos lehet, így érdemes egy Full HD vagy 4K kijelzőt keresni.

A MacBook Pro sorozatot javasolnám, mely rendelkezik erős processzorral, dedikált grafikus kártyával és nagyszerű kijelzővel. A MacBook Air akkor jó választás ha inkább mobilitásra van szükséged, de a teljesítménye nem olyan erős.

Az Intel/AMD-s laptopok közül a Lenovo ThinkPad, Dell XPS, HP Spectre, Asus ZenBook, Acer Swift és a Razer Blade jó választás lehet.

2023. jan. 16. 18:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!🥰
2023. jan. 16. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem akarom kedvedért szegni, meg a saját döntéseid szerint lépj mindig az életben, de lehet hogy laptop helyett inkább egy anyagilag is megbecsült más mérnöki szakra iratkoznék at. Ha az elején jársz meg akkor sztem meg megeri.
2023. jan. 21. 09:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint egy windowsos laptop jobb választás lenne építész szakra, mint a MacBook. Sokkal több szakszoftver támogatja a windowst. Persze lehet wint futtatni macen, de komoly teljesítmény csökkenéssel jár. Raadasul a gpu sem kifejezetten celiranyos: renderelesre sokkal alkalmasabb Nvidia rtx gpuval rendelkező laptop jobb választás lenne.

Építész vagyok, 8 éve végeztem.

2023. jan. 23. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!