Milyen laptopot vegyek?
Sziasztok! Építészmérnöknek tanulok, és eljött az ideje, hogy vásároljak szerkesztéshez (Archicad-et használunk most) egy új laptopot.
Milyen laptopot érdemes ilyen célra venni?
Gondolkodtam a MacBook-on, vagy egy Intel/AMD-s laptopon amiben erősebb videokártya van.
Ha építészmérnök vagy és Archicad-et használsz, akkor egy erős grafikus kártyával rendelkező laptopot javasolnék. A MacBook-ok rendkívül minőségi eszközök, de ha Windows alatt szeretnéd használni a szoftvert, akkor egy olyan laptopot választanék ami Intel Core i5 vagy i7 processzorral rendelkezik, és legalább 8GB-nyi RAM-mal. A grafikus kártya terén pedig érdemes egy dedikált grafikus kártyával rendelkező laptopot választani, mint például a Nvidia GeForce vagy az AMD Radeon széria. A kijelző minősége is fontos lehet, így érdemes egy Full HD vagy 4K kijelzőt keresni.
A MacBook Pro sorozatot javasolnám, mely rendelkezik erős processzorral, dedikált grafikus kártyával és nagyszerű kijelzővel. A MacBook Air akkor jó választás ha inkább mobilitásra van szükséged, de a teljesítménye nem olyan erős.
Az Intel/AMD-s laptopok közül a Lenovo ThinkPad, Dell XPS, HP Spectre, Asus ZenBook, Acer Swift és a Razer Blade jó választás lehet.
Véleményem szerint egy windowsos laptop jobb választás lenne építész szakra, mint a MacBook. Sokkal több szakszoftver támogatja a windowst. Persze lehet wint futtatni macen, de komoly teljesítmény csökkenéssel jár. Raadasul a gpu sem kifejezetten celiranyos: renderelesre sokkal alkalmasabb Nvidia rtx gpuval rendelkező laptop jobb választás lenne.
Építész vagyok, 8 éve végeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!