RTX 3080-ról megéri váltani 4070 Ti-re?
Jó mondjuk azon a szinten az a 10-15% egészen más dimenzió mint a belépő vagy a középkategóriában.
Amúgy meg max akkor ha nagyon jól jössz ki a váltásból, minimális ráfizetéssel.
Ugyanazt mondom, mint #3.
+Erős érv lehet a DLSS3, ami ha kicsit jobban kiforrja magát, nem lesz ennyire képrontó. És simán hozzáad +150-200% FPS-t. Kérdés, hogy a 3080-at mennyiért tudnád eladni és mennyiért tudnál venni 4070 Ti-t, illetve hogy abból milyenre van szükséged. Ha mondjuk jelenleg ROG Strix van jó garanciával, ami elmenne 300 ezer körül, a kiszemelt pedig 400 ezerért a legolcsóbb modellek egyike, úgy jó üzlet lehet. Ha a 3080 240 ezret ér és ASUS TUF kell 440 ezerért, már nem éri meg.
A 4080 az utóbbi évek egyik legrosszabb ár/érték arányú kártyája amit a 4070Ti-val sikerült überelniük köszönhetően a nettó hazug marketingnek
Ezzel a két kártyával az nvidia konkrétan hülyére veszi az embereket és te mégis úgy gondolod bölcs döntés volna bedőlni nekik?
Van egy rakás szakoldal ahol a sárba tiporják ezt a két kártyát... olvasgass teszteket...
@6, amúgy erre az Nvidia már sokszor adott más példát is. Nem is olyan régen.
Pl: GTX 970 4GB VRAM, ami inkább 3,5 volt, lett is belőle per.
GTX 1060 3GB és 6GB, ahol szintén nem csak a VRAM a különbség hiába ugyanaz a neve, hanem pont mint a 4070Ti és 4080 esetében is - teljesen más kártya, lényegesen gyengébb a 1060 3GB.
Ó igen, a 970-re emlékszem! sosem felejtem el, hogy a magukat nagyon okosnak gondoló hozzászólók minden fórumon azt a kártyát ajánlották mert hát nvidia és én mégis egy r9 390x mellett döntöttem (ami nem 4GB & 256bit hanem 8GB & 512bit volt, 2015-ben!!) és még így is levoltam hurrogva, aztán csak nevettem rajtuk mikor betelt a 3.5GB memóriájuk és konkrétan használhatatlanná vált a kártya.
Amúgy az nvidiának is vannak kiváló kártyái, most is az van a gépemben, egyik oldalon sem állok ilyen szempontból de látható, hogy az utóbbi években iszonyatosan mohó lett a zöld márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!