Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » NAS: Sinology vagy Qnap amit...

NAS: Sinology vagy Qnap amit vegyek?

Figyelt kérdés

Cél lenne a fájltárolás, neten keresztüli fájl-elérés, meg (esetlegesen) a későbbiekben DLNA, de ez nem biztos hogy szükséges lesz.

Jó lenne, ha lenne hozzá mobiltelefonos alkalmazás, amely segítségével azonnal lehetne menteni a készült képeket-videókat a NAS-ra.

Fórumokon olvastam bizonyos modellekről, amelyek gyenge processzorral, kevés memóriával érkeztek és jól belassultak stb.

Olvastam olyat is, hogy valamelyik modell hetekig indexelte a fájlokat RAID esetén...

Ezt a NAS-t találtam (nagyon olcsó, nem tudom sebességileg és minőségileg milyen):

[link]

Az egyszázassal drágább Sinology-t meg a hangos ventik miatt tartják nem túl jónak.

Ilyen árkategóriában (120 Ft értéktől 240 Ft-ig bezárólag milyen NAS-okat tartotok jónak? (többet is írhattok)

2023. jan. 8. 19:03
 1/4 anonim ***** válasza:

15 ezerért lehet venni ilyen régi irodai gépeket, 3-4. gen i5. 4gb ram elég. Raksz bele pár wd red vinyót.

Felrakod rá a neked szimpatikus linuxot, telepíted és konfigurálod a nextcloud-ot, és egy dlna média szervert (plex, emby, jellyfin,..) és lényegében kész is vagy.

Kb 25W-ot fogyaszt idle állapotban, ami nyilván több, mint a NAS eszközök, de annyira röhelyesen olcsóbb és erősebb, hogy nem éri meg gondolkodni NAS-ban.

2023. jan. 8. 19:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Megbízható helyet tudsz ajánlani ahonnan tudnék ilyen gépet vásárolni? (tesztelik alaposan, adnak rá garanciát), jártam már úgy hogy hardver-hibás/nem működő, lefagyó régi gépet vettem hasonló célra.
2023. jan. 8. 20:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként mobiltelefonokra nem lesz kliensprogram "számítógépből épített NAS" esetén.
2023. jan. 9. 03:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt mindkettő tudja
2023. jan. 9. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!