Régi fényképek szkennerésére milyen szkennert érdemes venni?
Sokat nem akarok rá költeni, de annak se látom értelmét, hogy silány minőségő képeket csináljak több napi munkával.
Vagy esetleg érdemes venni használtan egy viszonylag komolyam multifunkciós nyomtatót és ezt használni erre célra?
Otthoni felhasználásra tökéletesen elég a kereskedelemben, vagy használtan kapható multik szkennerei. Én is egy HP deskjet 2130-at szereztem be ugyanerre a célra. A patronjai be vannak ugyan száradva, de szkennelni tökéletesen lehet vele. Használtan vettem egy ezresért.
Canon-t ne vegyél, mert azzal patron nélkül szekennelni sem lehet.
8-10 kg átlagos méretű fényképek, a nagyobb méretű reklám táska félig van. Van néhány nagyobb A4-es is, de az elenyésző. A negatívok nincsenek meg. durván 20 évnyi cucc, aztán vettünk egy digitális fényképezőgépet.
1! Az emlékmentőknél ezzel amennyiséggel elég húzós lenne árba.
2! jó hogy írtad, mert főleg cannont néztem eddig.
3! Ezt néztem én is újba: Epson Perfection V19, ez még határértéken mozog árba.
Én egy ~18 éves irodai szkennerrel csináltam meg. Kifogástalan a minőség. A szkennelési felbontás bőven magasabb, mint a régi fotók minősége, és a színekkel sincsen gond.
Biztos vannak olyan magas minőségű fényképek, amihez kell a komolyabb technika, de azok a fényképezők/filmek, ami az átlag magyarok számára elérhető volt 80-90-es években... gagyi. A szar alapanyagot meg kb mündegy mivel olvasod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!