Össze tudnátok újonnan rakni ennél jobb gépet, vagy ez így jó?
szeretnék össze rakni egy olyan gépet ami elég 1080p 144 fps-el futtatni ezeket a játékokat: Horizon Zero Dawn, Assassin Creed Valhalla, Sea Of Thieves, Destiny, BF 2042.
És szeretném azt ha minél hosszabb ideig elég lenne játszani ez a konfig, legalább arra, hogy a 60-as minimum fps meglegyen majd a jövő játékainál is Full HD-ban Maxon. Nem Ray Tracing mellett. Mert nem hoz jó fpst alapból a kártya. De nagyjából annyiszor is fogom használni. Ahol állandóan használva lenne az a Metro Exodus. Ott is Low vagy Mediumon, DLSS mellett. Nem fogom megvenni egyik RTX 3070-es modellt sem a maguk kemény 8gb vramukkal. Még most sok esetben elég. De 5 év múlva már nem igen. A több vram az jól jön 3D Cadhoz is. Videokártya miatt viszont kérdéses, hogy megéri e most gépet venni. Mert ha negyed éven belül jönne az RX 7700-as sorozat akkor azt kivárnám. De nem tudom mikor jön és, hogy nem lesz e sokkal drágább mint a 6750 XT. A processzort meg ha már előrendelem 100 ezerért remélem észrevehetően jobb lesz a 12400-tol de a 12600-tol is. Remélem tud annyit mint egy I9 9900 mert emellé a kártya mellé az a minimum.
A gépet így gondoltam össze rakni:
Intel Core I5 13400 2.5GHz (Előrendelés)
COUGAR Forza 50 cpu hütő
Zalman R2 Ház
MSI PRO B660M-P alaplap
Corsair VENGEANCE LPX 16GB memória (2x8GB) DDR4 2666MHz
Toshiba P300 3.5 2TB 7200rpm Winyo
Kingston KC3000 1TB M 2 NVMe SSD
CHIEFTEC Powerup 650W Gold tápegység
GIGABYTE Aorus Radeon RX 6750 XT 12GB
A max keretem 550 ezer forint, ahogy számoltam ez a gép olcsóbban kifog jönni.
Az i5-13400 valszeg jó lesz, de a mellé már illene egy komolyabb DDR5-ös lap és ilyen RAM, de DDR4-ből is legalább a 3600-as. A 2666-os nem igazán szerencsés választás.
3D CADhez nem csak VRAM kell, hanem sima RAM is és megfelelő támogatás a videókártya gyártójától és a programtól. Te tudod mit akarzs használni, érdemes előbb utánajárni hogy mi a CAD oldaláról a támogatott hardver, mert ha pl CUDA támogatásra épül a program és az AMD kártyából lófüttyöt sem tud használni támogatás hiánya miatt, akkor semmire nem mész a +4GB VRAMmal.
Én annyit módosítanék rajta, hogyha még úgyis van + kereted, hogy processzorból vennék egy I5 13500 vagy 13600-at. Ha van még egy kis kereted akkor meg 13600K-t. Mielőtt valaki lehurrogna az I5 13600 és most a 13500 is ugyanannyi maggal fog jönni mint az I5 13600K. 6+8. A 13400 pedig mint a 12600, 12600K.
6+4. Ha az F nélküli 13400-at akartad venni akkor mindenképp I5 13600. De legalább 13500 lenne. Ha az F-es modellt akkor is meggondolnám. Pontosan azért mert olyan gépet akarsz ami sokáig bírja. És a + E-Corek miatt időtállóbb. Illetve munkában is észrevehetően jobbak. Az E-Corek nem olyan hatékonyak mondjuk mint a P-Corek. De több magot és szálat használó feladatokban azért jól jöhet főleg a jövőben.
Ramból pedig ennyi pénzért egy ilyet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!