Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy streamer mikrofont...

Vettem egy streamer mikrofont a gépemhez, de a jack dugót fejhallgatónak érzékeli a laptop. Lehet ezen állítani?

Figyelt kérdés

Sajnos nem figyeltem vásárlásnál és jack dugósat vettem.

A gépemben 1db jack bemenet van, de amellé fejhallgató ikon van rajzolva.

Kaptam mellé elosztót, de ha azt dugom be, és abba dugom a fejhallgatót és a mikrofont is, ugyan úgy csak a fejhallgatót ismeri fel.

Mintha csak kimenet lenne a jack és nem bemenet.

Volt régen egy gaming headsetem, amihez adtam usb/jack átalakítót, de szerintem valami hangkártya is van benne pluszban, ha létezik ilyen, vagy nem tudom, de fura téglalap lóg rajta az usb után, ebbe kell bedugni a mikrofont és a fejhallgató jack dugóját.

Ezt már felismeri a gép, de az egerem is usb, a plusz billentyűm és az új fejhallgatóm is usb-s, és mindent nem tudok használni, mert nincs ennyi usb bemenet a gépemen.

A gépben lévő jack dugó miért nem ismeri fel a mikrofonom?

Tudtok ajánlani valami megoldást esetleg?

2023. jan. 5. 01:30
 1/6 anonim ***** válasza:
17%

"Mintha csak kimenet lenne a jack és nem bemenet."

Pontosan. A laptopok 99,9%-ában a 3,5mm jack aljzat csak egyirányú, vagyis hangkimenettel rendelkezik, mivel ott a beépített mikrofon.

Csak külső USB-s eszköz jöhet szóba, amit írtál is a külső hangkártya. Ugye jobb asztali PC alaplapokon lehet variálni az aljzat funkcióját, hogy hang vagy mikrofon legyen. Laptopnál ilyennel én még nem találkoztam, de lehetséges hogy van ilyen.

USB elosztó még opció. Bill. és az egér mehet arról. A mikrofonnak meg a fejhallgatónak viszont külön port kell (vagyis erősen ajánlott).

Illetve a fejhallgatóhoz tudsz venni ilyet: [link]

És akkor egyből marad egy szabad USB portod.

2023. jan. 5. 03:00
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Milyen laptopról van szó? Általában ezek olyanok, mint a telefonon a jack dugók.
2023. jan. 5. 03:19
 3/6 anonim ***** válasza:

A notebookok jack dugója általában 4 pines rendszerrel megy, a vége, amit bedugsz 4 részre van felosztva (3 fekete "kör" van rajta)

[link]

Ezért kell nagyobb fejhallgatóknál a jack dugóhoz átalakító, ami szétosztja a 4 pint 2db 3 pines megoldásra, lehet a te átalakítód sérült (vagy nem támogatja a jack aljzat a mikrofont).

Pontos notebook típus nem ártott volna (a notebook alján van egy szép hosszú kódsor, pl ASUS ZenBook 14 UM3402YA-KM145), ez alapján már lehet keresni technikai adatokat, átalakítóval van a gond vagy tényleg fizikailag kár erőltetni mert nem tudja a notebook a dolgot. Ha nem tudja, marad USB elosztó és társai.

2023. jan. 5. 14:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigieket.

A gépem pontos típusa acer aspire A317-53G.

2023. jan. 5. 20:01
 5/6 anonim ***** válasza:
70%

[link]

Audio jack - 3.5mm Combo Jack

4 pines az a jack, tehát egyszerre kéne támogatnia a hangzást és a mikrofont is.

Érdemes megnézni milyen hangrendszer van felrakva, pl realtek, annak a beállításait, nehogy sima stereo fejhallgatóként kezelje a fejest, hanem headset-ként.

A másik megoldás bemész a Vezérlőpultba, ott Hang menü, felugró ablakban rámész felül a Felvétel fülre és megnézed, hogy a fejhallgató mikrofonját látja-e egyáltalán a géped, illetve ha igen és nem az az alapértelmezett (nem ott van a zöld pipa) akkor rákattintasz és alul az "alapértelmezett" rublika kattinthatóvá válik.

2023. jan. 5. 21:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Na most van időm foglalkozni vele és szeretném használni, de sehogy nem működik.

A mikrofon 2 pines, tehát 2 fekete csík van rajta, amit bedugok. Ezt automatikusan sztereo fejhallgatonak eszleli, nem is lehet atallitani masra.

Ha a hangfelvevobe megyek, ahogy irtam, akkor nem is eszleli a mikrofont, ha a vezerlopultban rakattintok, visszaugrik magától, nem is erzekeli.

Van egy atalakitom, amit a logitech g430 fejhallgatomhoz kaptam.

A gepbe usb megy, es 2 jack bemenet van rajta, kulon a mikrofonhoz es egy fejhallgatohoz.

Ha bedugom ebbe a vasarolt mikrofonom, es az usbt a gepbe, akkor felismeri, de g430-ként.

Ekkor tudok vele hangot felvenni, de 2 kulon programmal is probaltam, es miutan visszajatszom a hangot, szaggat.

Mit tudok csinálni, amitől biztosan megjavul és jól működik?

2023. febr. 11. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!