Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD klónozás, érdemes így...

SSD klónozás, érdemes így megoldani?

Figyelt kérdés
Van egy laptopom amiben 256 Gb-os az SSD, váltani akarok 1 TB-os SSD-re, viszont csak egy SSD foglalat van. Arra gondoltam, veszek egy 1 TB-os SSD-t, 6 ezer forint körül egy külső merevlemez házat, USB A-val rákötöm a laptopra, és klónozom a 256-os partíciót az 1 terás SSD-re. Ez így jó megoldás, vagy végtelen sokáig tartana?
2023. jan. 4. 03:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én valami live Linux alól csinálnám, hogy ne a futó rendszert klónozzam, bár a különféle programok biztosan megoldják ezt is Win alatt.

Egyébként szerintem jó ötlet.

2023. jan. 4. 04:32
 2/14 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
igen jó ötlet
2023. jan. 4. 05:41
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze. És még jól is jársz ezzel, mert ha csak az SSD-t cseréled, és minden más marad, akkor még a driverekkel sem kell szórakoznod. Szétszeded, kiveszed, berakod, összerakod, bekapcsolod, megy.
2023. jan. 4. 05:46
 4/14 P.O.C. ***** válasza:
100%

A klónozó programokkal nem csak közvetlenül tudsz klónozni. Backup fájlt is tudsz csinálni, vagyis lemezképet a jelenlegi SSD -ről, amit aztán bármilyen SSD -re rá tudsz másolni.

Pl a Acronis True Image -nel olyan pen drive -ot is tudsz csinálni, mivel magát a programot tudod bebootolni a Windows helyett. Csinálsz egy backup -ot (lemezképet) külső vinyóra a jelenlegi SSD -ről, kicseréled az SSD -ket, majd beboot -olsz az Acronis True Image pen drive -ról és helyreállítod a másolatot az új SSD -re. Utána már az új SSD -n fog indulni a Windows.

2023. jan. 4. 05:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én már többször is klónoztam. Úgy is lehet ahogy gondoltad.

Én úgy oldottam meg, hogy beletettem egy asztali gépbe mind a két meghajtót és onnan klónoztam az egyikről a másikra.

Ajánlom a Macrium Reflect-tet, pár perc alatt megcsinálja. [link]

2023. jan. 4. 06:48
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

Ha akarod használni később pendrive-ként azt az ssd-t, akkor jó.

Ha nem, akkor kicsit felesleges kiadás a merevlemez ház. inkább egy asztali gépben végezném el a klónozást

(Windows programok aktív rendszerpartíciót úgy klónoznak, hogy létrehoznak egy rendszerindítás előtti boot funkciót, amiben elvégzik a klónozást. Tehát megoldják simán ezt is.)

2023. jan. 4. 07:59
 7/14 CspCsj ***** válasza:
100%

+1 a Macrium Reflect-nek.

[link]

(klónozás után kiterjeszthető az üres területre a rendszerpartíció, vagy akár másik is létrehozható)

2023. jan. 4. 08:32
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

Megoldható, lehet egy óra alatt megvan.

Ilyenkor pendriveról szoktam bootolni mert úgy kevesebbszer hal le klónozás közben.

2023. jan. 4. 10:26
 9/14 anonim ***** válasza:
60%

Igen, jó ötlet, de nem klónozni kell hanem menteni és visszaállítani. Usb hddre. [link]

Ott az iso is aminek tartalmát csak rámásolod a ntfs hdd-re és bootolhatsz róla. Nem kell semmit telepíteni.

Klónozás azért nem jó mert a usbre klónozott windows működésképtelen, így nem tudnád visszarakni az új ssdre.

2023. jan. 4. 13:26
 10/14 CspCsj ***** válasza:
60%

Kimaradt:

Mondjuk ha az SSD-k M.2 csatlakozósak, - akkor asztali gép esetén kérdéses, hogy hány foglalat van az alaplapon, és ebből mennyi foglalt.

2023. jan. 4. 13:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!