Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows alatt van arra lehetős...

Windows alatt van arra lehetőség, hogy engedélyeket állítsak be usb vagy pci-e eszközökhöz?

Figyelt kérdés

Van egy számítógép, amin windows 10 van és távoli asztallal több felhasználó is használja, meg konzolon is egy. És a számítógépben van pci-e tv tuner kártya és webkamera, mikrofon.

Azt szeretném beállítani hogy a távoli aszta lfelhasználói ne használhassák a tv tuner kártyát, illetve ha én lépek be távoli asztallal én tudjam használni. Meg a webkamerát se használhassák, hiszen akkor látják azt aki a számítógé pelőtt ül. Viszont szeretném azt, hogy azt a webkamerát tudják használni ami ott van ahonnan bejelentkeznek távoli asztallal. És azt a blu-ray írót. Erre van lehetőség?

2023. jan. 3. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Az összes profilon letiltod az eszközt, csak admin joggal (rendszergazda) engedélyezheti
2023. jan. 3. 17:25
 2/6 A kérdező kommentje:
De azt hogyan?
2023. jan. 3. 17:57
 3/6 A kérdező kommentje:
de tegyük fel hogy én éppen webkamerázok valakivel miközben valaki távoli asztallal használja a gépemet. közben meg ő is webkamerázni szeretne valakivel
2023. jan. 3. 17:59
 4/6 A kérdező kommentje:

vagy inkább úgy kellett volna feltennem a kérdést hogy miért nincs a windows-ban olyan, hogy eszközöknek engedélyt állítsak be? mivel biztosan van oka amiért nincs ilyen. nem hiszem hogy csak az lenne az oka hogy kifelejtették. mert linuxon sincs ha jól tudom. pedig lenne értelme. de biztos megvan az oka amiért nem lehet engedélyeket beállítani eszközöknek.

bár gondolom az lehet az oka, hogy nem gondoltak a távoli asztali felhasználókra, pláne, hogy csak a szerver verziókban van olyan hogy egyszerre több felhasználó jelentkezhet be távoli asztallal. tehát gondolom abból indultak ki, hogy egyszerre egy felhasználó használja a gépet, az pedig hozzáférhet minden eszközhöz amit bedug vagy a gépben van. bár mondjuk ez sem igaz, mert a rendszergazda jó lenne ha tudná korlátozni hogy milyen eszközhöz férhet hozzá. vagy legalább a távoli felhasználóknak.

kb. ez az egy funkció ami hiányzik a windows-ból meg az összes operációs rendszerből. de nincs kizárva hogy van lehetőség ennek beállítására is, csak bonyolult, gondolom registry-ben. de esetleg ha létezne erre külső program amiben egyszerűen lehetne állítani az eszköz engedélyeket és ott felhasználóbarát felületen lehetne állítani, és közben a háttérben a registryben beállítaná a szoftver a dolgokat.

2023. jan. 3. 20:50
 5/6 A kérdező kommentje:
ehhez valami registry szakértőt kellene megkérdezni. gondoltam vannak ilyenek a gyakori kérdéseken.
2023. jan. 3. 20:52
 6/6 A kérdező kommentje:

azért gondoltam hogy van ilyen beállítás a registry-ben hogy eszközöknek engedélyeket adjunk, mivel pl. van az Aster nevű program, ami arra jó, hogy egy gépet több felhasználó használjon, több monitorral több egérrel több billentyűzettel, több hangszóróval. tehát gondolom ők is a registryben állítanak át dolgokat. szóval a windows alapvetően alkalmas arra hogy több felhasználó használja.

de eszembe jutott mégvalami. hogy olyat lehet csinálni, hogy van mondjuk két virtuális gép egy számítógépen belül, és az egyik virtuális gép tudja használni a pci-e tv tuner kártyát és az usb webkamerát és a másik virtuális gép nem? mert akkor lehetne azt is csinálni hogy virtuális gépbe jelentkeznének be a távoli asztali felhasználók. persze ez több erőforrást igényel.

azt nem tudom hogyan lehetne beállítani azt, hogy virtuális gépen is működjön a tv tuner kártya meg a webkamera.

mondjuk az Aster nevű programban az hiányos hogy bárki leállíthatja a számítógépet. tegyük fel hogy valaki még használja és egy másik felhasználó leállítja.

2023. jan. 3. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!