HDD: külső ház hibája miatt fájl-sérülés előfordulhat? (bővebben lent)
Régen hallottam olyat, hogy például külső ház, vagy rack adatátvitel esetén hibázott, a másolt fájl vagy fájlok véletlenszerűen megváltoztak, ami azt jelentette, hogy a tömörített fájlok megsérültek, a tömörített formátumban tárolt fájlokat pedig nem lehetett használni stb.
Mennyire gyakori ez?
2/
Az nem hiba hanem természetes jelenség ha 3TB hdd-t mbr-re inicializálsz gpt helyett. Független az usbtől.
Ha nincs rajta semmiféle partícióstábla (helyén nullák vannak mint ahogy az egész lemezen), akkor is így látja. Nem látja egyben a területet.
Egyébként a kérdés az volt, hogy spontán fájlmásolás során mennyire gyakori, hogy a ház hardverhiba miatt a fájlok véletlenszerűen sérülnek?
Nálam fordult ilyen elő.. utána ki is dobtam az usbs cuccot. És egyik hameromnál is volt.. igaz neki egy ebays olcsó cuccal. (Az enyém se volt tul drága, de magyar boltban vettem)
Szóval sztem ez már elég gyakorinak mondható.
Egyébként nem sérült meg sok adat, na de hát akkor is... compare után csak néztem, hogy mi az hogy pár 100GB-ban néhány nagyonbb filet különbözőnek mutat, mert pár bit módosult... százalékosan tényleg elhanyagolható volt a különbség, de újra másoláskor is előjött... másik kerettel pedig jó volt... szóval tuti a keret volt hibás. Mindez egyébként kb 10 éve volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!