Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Teardown szerű játékok...

A Teardown szerű játékok inkább processzor intenzívek, mint GPU?

Figyelt kérdés

Van ez a Teardown nevű játék, ami ugye olyasmi mint a Minecraft, csak sokkal kisebb blokkokból áll, ezért részletesebb, nagyobb számítási kapacitást is kér. A grafikája habár nem tűrhetetlenül rossz, de nem azon van a hangsúlya a játéknak, hanem a "fizikáján".

Alapesetben max grafikán (Render scale 100% és render quality "High" (maximum settings)) tűrhetően fut a játék a konfifommal, stabil 57 fps.

CPU: Intel Core i5-10400F 6C/12T up to 4,3Ghz

GPU: ASUS Dual GTX 1070 OC 8GB GDDR5 256bit /1660Ti szint/

RAM: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz

SSD: Kingston 240GB

Alapesetben, ha erősíteni akarjuk a gépünket játékra, akkor a videókártyával érdemes kezdeni... de egy ilyen játék esetében nem a procit kellene inkább? Ti hogy látjátok?

2022. dec. 29. 16:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
A lényeget elfelejtettem írni.. Ha egy nagy épületet rommá robbantok vele több száz nitroglicerin bombával és pixeljeire hullik az egész, na ott tizedére csökken az fps, 6 FPS lesz.. :D Azért feltételeztem, hogy proci intenzív a játék, mert ha leveszem a grafikát minimumra, akkor is 7-10-re javul csak az FPS. Ezen szeretnék javítani...
2022. dec. 29. 16:44
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
A játék nagyon gagyin van optimalizálva, bármit veszel nem lesz jó fps-ed.
2022. dec. 29. 17:03
 3/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

Van ilyen jatek?

amikor MC t meglattam erre vagytam hogy kockak nelkuli MC legyen

szoval mar haladnak feleje

csak a gepek szabnak hatart nekik mint a VR nak is

2022. dec. 29. 18:14
 4/12 anonim ***** válasza:

GeForce RTX 3060 Ti videokártyával 1080p-be nem lesz gond.

https://www.youtube.com/watch?v=n1ccVboWuJg

2022. dec. 29. 18:19
 5/12 anonim ***** válasza:
63%

Konrát, te egy mondatot nagybetűvel kezdtél?

Basszus, te fejlődsz!

2022. dec. 29. 19:50
 6/12 A kérdező kommentje:
4.-es. Ha így játszom én is, ahogy a videót készíti, akkor nekem is ilyen a sebessége a játéknak. A probléma ott kezdiődik, amikor egy épületet EGYSZERRE bontok rommá több száz bombával, amit a videó készítője sem csinált.
2022. dec. 29. 23:19
 7/12 anonim ***** válasza:
38%
Akkor leírjuk neked megint: a játék szarul van optimalizálva, nem tudsz ellene semmit tenni, lehet bármilyen géped.
2022. dec. 30. 12:32
 8/12 A kérdező kommentje:

Oké, akkor én meg felteszem megint ugyanazt a kérdést, mert láthatóan inkompetensek válaszolnak csak.

ÉRTEM, hogy szarul van optimalizálva, de egy szarul optimalizált játékon BELÜL beszélve mi az, amivel inkább jobbá lehetne tenni a futását, egy jobb CPU, vagy jobb GPU?

Mert függetlenül attól, hogy hogy van optimalizálva, egy jobb GPU / CPU páros akkor is jobban fogja vinni a játékot.

Ez az utolsó válasz kb annyit ér, mintha azt mondanánk, hogy egy súlyemelő nem fogja jobban megemelni a súlyt, mint egy óvodás, béna kislány, mert szarul van a súly fogása barázdálva....

2022. dec. 30. 16:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez valahogy nem sikerült példa vagy hasonlat.
2022. dec. 30. 16:16
 10/12 A kérdező kommentje:
Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Ilyen elcseszett válaszra csak ilyen példát sikerült. Ez van.
2022. dec. 30. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!