Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » RAM sebesség probléma?

RAM sebesség probléma?

Figyelt kérdés

Vettem kéztől egy laptopot. Azt mondta amerikából küldték. Ez nem lényeges. Acer Aspire 5 A517-51G - 4GB RAM az alaplapra van forrasztva. Kipróbáltam több márkával 4-8-16GB-al is. A MHz és a CL egyezik.

Ilyen RAM sebességkülönbségeket produkál a laptop:

[link]

[link]

[link]

Most már nem idegesít, beletörődtem. 3éve vettem.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre (John_McClane & Közveszélyes Kontár), hogy ez pl. hibás széria lehet? Ilyen sok eltéréssel soha nem találkoztam, se laptopnál, se asztalinál.

2022. dec. 27. 23:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen eltérés? Mindegyik 2400 cl17-17-17-39-en fut. Egyiknél pedig lehet dual channel be volt kapcsolva.
2022. dec. 28. 09:50
 2/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

melyik melyik? 4, 8, 16 -os variacio

azert nem mindegy milyen ramok mas is befolyasolhassa Hz es CL en kivul a sebesseguket

chipek hogy vannak "felosztva"

osztozniuk kell e a savszelessegen vagy sem

ennyi harmat keves infobol nekem elsore ugy tunik hogy amikor nagyon gyors volt akkor tudott dualban dolgozni igazan az alaplapi forasztottal

2022. dec. 28. 12:58
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni melyik kép melyik felálláshoz tartozik. A DDR4 2400 sávszélessége egy csatornán 19,2GB/sec. A 16,6 és 17GB/sec az erős single channel, a 27GB/sec viszont érdekes. A Skylake környékén a dual-channel DDR4 2400 CL15 ment 30-34GB/sec között. Arra tippelek, hogy a laptop és a magasabb késletetések miatt a 27GB/sec volt a 2x4GB dual channel, a többi meg simán single channel.

Az intelnél leírása szerint ( tegnap linkeltem egy kérdéshez ) dual-channel csak két azonos modullal elérhető illetve 3 olyan modullal ahol egynek a mérete megegyezik a másik kettő ősszméretével.

Ez a legnagyobb gond, a forrasztott RAMos laptopokkal: normális sebességet cska akkor kapsz ha azonos méretű modullal bővíted ami eléggé limitálja a lehetőségeket.

2022. dec. 28. 19:23
 4/5 A kérdező kommentje:

A képek készítésekor nem volt memória csere. Ugyanaz a memória van benne, nem volt közben memória csere. Akárhányszor mérem mindig mást mutat. Hacsak a saját, forrasztott, memóriájával mérem akkor 16000 MB/mp környékén van a sebessége.

Egyszóval, ahogy már írtam mindegy, hogy milyen memóriát teszek bele (4-8-16GB), ugyanazzal memóriával akárhányszor mérem mindig mást mutat.

Én a BIOS-ra gyanakszom, hogy dual-ba nem jól kezeli a ramokat. Mielőtt megkérdezné valakim a legújabb van rajta és visszafelé régebbit nem lehet rá tenni.

2022. dec. 28. 21:32
 5/5 A kérdező kommentje:
64bites op.rendszernél 6GB dual-channel-tól már nem lesz nagyobb a sebessége akár mennyi ramot teszel bele.
2022. dec. 28. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!