Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri felfejleszteni az...

Megéri felfejleszteni az asztali gépet vagy vegyek laptopot?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas a témában, de kis utánanézés után elbizonytalanodtam hogy megéri-e felújítani a mostani gépet. Jelenlegi gépház mérete: 38 cm magas, 16,5 széles és 41,5 hosszú. Szóval egy közepes méretűnek mondanám, de lehet még beleesik a kicsi gépház méretbe.

Fő cél annyi lenne hogy tudjak rajta Genshinezni, amit most telefonon játszok.

Jelenlegi részei:

Alaplap: Fujitsu D2991-A ( ezt is cserélni kéne, ha maradok a processzornál)

Processzor: Intel Pentium G840

RAM: 8GB

Videókártya: Intel(R) HD Graphics (2108 MB)

Tisztában vagyok vele hogy nagyon gyenge, netezésre lehet elég. Egy javasolt szintre tervezném kicserélni.

Proci: Intel Core i7-3770

Alaplap: GIGABYTE H410M H V3

Videókártya: NVIDIA GeForce GTX 1060 ( itt nem vagyok biztos hogy elférne-e a házban, a 2 részes)

Ram: 8GB DDR3L

+ Ventillátor is szükséges? Ez így kivitelezhető vagy cseréljek le elemeket? Megéri ez vagy vegyek egy laptopot?

2022. dec. 26. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A H410M-hez 10-gen intel processzorok valók és DDR4. Abba a 3770 és a DDR3 fizikailag sem berakható.

A Fujitsu tápja sem szabvány ATX, valszeg azt sem tudod rádugni a szabvány ATX lapokra cska valami átalakítóval.

Ez így teljesen rossz ahogy felvázoltad :)

2022. dec. 26. 17:22
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Amit össze írtál kérdező az egy kib@szott nagy katasztrófa , vegyél inkább laptopot.
2022. dec. 26. 17:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Remélem 2-es elolvastad az első mondatom, nem kell modortalannak lenni. De értem hogy így nem működne, köszi 1-es.
2022. dec. 26. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom, hogy inkább írd le, mi lenne az az ársáv, amelyben gondolkozol és hogy mehet-e használt cuccokból gép/laptop vagy csakis újonnan.

Amiket írtál, nem passzolnak össze.

2022. dec. 26. 18:03
 5/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
60%

uj geppel jobban jarsz

monitorod biztos van szoval laptop nem lenyeges, de egy hasznalt FHD 1080p monitor van egesz olcson is

szoval uj gephaz uj tapegyseg is meg minden

ha kereted nem fogja megengedni tok felesleges 1060 on gondolkodni csak mert az az ajanlott

eddigiek alapjan tul sokat nem tudsz raszani ugy tunik

mivel sokal alacsonyabb a minimum gepigenye igy vga teren boven van mozgastered

2022. dec. 26. 18:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljes gépcserét javaslok ez esetben.
2022. dec. 26. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!