Szerintetek melyik laptopot vegyem? Lenovo ThinkPad T480s vagy Asus Vivobook 15?
A T480s olcsóbb, van hozzá Windows, i5-ös processzor, és szerintem masszívabb, mert az üzleti laptopokat hosszútávra tervezték.
Egyik sem igazán.
Én inkább ilyesfajta felé hajlanék (2 hasonlót már beüzemeltem, teljesen korrektek ~180e Ft-ért).
"mert az üzleti laptopokat hosszútávra tervezték."
Ez pedig már legalább 5 éves. Hosszútáv -5 év vs zsír új.
Én inkább venném az új i3-at, teljesítményben az egy egészen más világ.
Lehet, hogy valamivel gyengébb a Ryzen 5500U de grafikai teljesítményben a Vega jobb. Ránéztem erre az i3-ra, elég elb*szott az elnevezése és a mag/thread mennyiség is de valóban valamivel "erősebb".
A T480-asra reflektáltam egyébként elsősorban, nem is mai darab és pár tizesért pluszban sokkal jobbak vannak. (#1-es voltam)
Ebben az "üzletiben" egy 2017-es i5 8350U-van, ami teljesítményben a töredéke a 2022-es i3-1220P-nek.
Laptop tesztet nem találtam, de a NUCban lévő 1220P az all-core durván háromszor erősebb, mint az öreg i5. Az Asus nem simán erősebb, hanem simán kettéhugyozza teljesítményben az öreg üzletit.
gyanusan olcsonak tunik (230ert is az lenne) ilyen eros procis laptop
akar lehet hogy gyarilag nem jo a hutesmegoldasa, mert az erohoz eleg rendesen zabal is
ha meg lefolytsa magat akkor gyengebb, persze ugyis sokkal erosebb mint az osoreg uzleti
5500u igpjevvel se marad alul a i3 P igp je ha fullgazon tud menni
itt ez a kerdes inkabb birja e iramot hutese
intel mennyire foglalkozik driverrel, talan kell hogy foglalkozon hisz asztali vga is vannak, kerdes hogy az elviszi a driveres eroforrasokat vagy segiti az igp nel is
naaa, megérkezett a 12. gen az elfogadható árazás kategóriába? 😃
gyakorlatilag összehasonlíthatatlan a két gép processzora:
Illetve még az 5500U-nál is minden tekintetben job, főleg az egymagos teljesítményben ver oda igazán, ami jóval hosszabb távon teszi életképessé.
Nálam nem rúg labdába a minőségibb anyaghasználat, ha egy használt, ki tudja mennyit hajigált céges szir-szarról van szó. Egyáltalán nem strapabíróbb így 4+ évesen egy zsír újhoz képest
mondjuk azt nem figyeltem de ddr4 et ir ra
azert is lehet olcsobb
ddr5 sokat dobna rajta, de arban is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!