Saját billentyűzetet "az alapoktól kezdve" össze lehet rakni?
Olyan saját billentyűzetet lehet alkatrészekből összerakni, amely teljes méretét (alapterületét) a felhasználó határozza meg?
Bár gondolom a gombok konstans méretűek, hallottam mechanikus billentyűzet esetén "cserélhető gombokról", miképpen van ez?
Az érdekelne például, ha én szeretnék egy, "lehetőlegkisebb", numpad-dal nem rendelkező billentyűzetet, az is megvalósítható, vagy minden esetben "van egy fix méretű alap" amire "pakolhatóak az alkatrészek"?
Össze lehet, de 3D nyomatató meg saját egyedi nyomtatott áramkör készítése nélkül egyszerűbb ha veszel egy előre legyártott alapot, ezeknek fix méretük van. Ami szerintem még könnyen használható, az a 60%-os, keress rá, ezen nincsenek F gombok se, de ha nagyon kicsit akarsz, ott a 40%, de ott nincs külön számsor se a tetején. 65%-on már vannak nyilak meg home, end, pageup, pagedown, 75%-on meg F funkciógombok is.
Te magad választhatsz kapcsolókat akár egyesével is, hogy melyiknek milyet szeretnél, végül pedig magának a keycapnek, gombnak a kialakítását is te választhatod ki 1000 féle gyártó oldaláról.
Ha te nyomtatod 3D nyomtatóval, akkor egészen aprót is lehet.
Pl ilyet:
Ilyen magyar oldalakat tudsz linkelni?
Ahol már kész, 60%-os billentyűzeteket lehet találni (árukeresőn nem nagyon találok), illetve ahol gyártóktól lehet alkatrészenként rendelni)
De az ilyenek nem olcsók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!