Ha a gépemen a tápot áramellátás alatt (ki volt kapcsolva de rávolt kötve a tápkábellel az áramra) átállítottam a wattot akkor ilyenkor csak a táp mehet tönkre vagy akár az egész gép?
Szoval alacsonyabb feszultseggel beinditotad azonos (230V) halozaton?
es most nem mukodik?
az aprox alapbol kukazando tap
az evolveo is ranezesre disz tap csak
annak viszont tul draga
bar igaz hogy 20ezer korul meg elfogadhato tapok se annyira vannak
elsonek probalj megegy tapot szerezni
illetve bios resetel is probalkozz mikor mindent lehuztal geprol ha nem megy mas tappal se
legalabb ha legocskabbat is de valami chieftec vagy fsp tapot talalj, vagy be quiet et
akar ha ujonan veszel is ezekbol fogsz legolcsobban lelni de csak hajszalal leszel elorebb ha tenyleg nagyon sporolsz
Nem, meg be se inditottad
hat aram alatt a tappal ki tudja mit tett es amit kap loketet azt tovabb is kuldheti
elsosorban alaplapnak, ami szinten egy fapados darab szoval nem csoda ha nem birta ki
probald ki legelsonek normalis mukodo tappal
valakitol kersz vagy szervizbe elviszed
mast nem tudom mit akarsz
annal a tapnal egyaltalan nem lenne meglepo ha gyari hibas (vagy masokbol hibas) taprol van szo
vagyis nem kompatibilitasi gondok vannak
viszont az hogy te pcie kapelt az alaplapra akarnad dugni?
nem a videokartyaba?
szoval van aki beleeroszakolja alaplapi proci tapcsatiba a pcie tapkabelt...
azt pl nem kellene
de nalad erre nehezen van lehetoseg, persze eroszakkal barmit elehet erni :D
mivel 4pines az alaplapod igy nem tudnad a 8 (4+4) pinet 6+2pinnel osszekeverni
de azert "ugyeskedni" massal is lehet
elsonek egy mukodo tap tehat
ezt meg legjobb lenne visszavetetned
persze unnepek miatt nem tudom mi hogy lehetseges
ha netan eletre tudod kelteni akkor te dolgod ha egyut tudtal elni regi tappal meg kapcsolagatasos ugyeskedesel, akkor nagyobb gond ujal se lesz talan :D
"Erőszakolni nem szerettem volna"
Tehát nem akartad erőszakolni és átkapcsoltad 230V-ról 110V-ra?
Miért?
Ez olyan mint ha a macskát csak megijeszteni akartad és egy baltával rávertél...
A táp biztos kuka, és valószínű az alaplap is.
A túlfeszültség védelmét (ha volt benne egyáltalán - ez nem egy jó minőségű táp) nem kétszeres hálózati feszre méretezik. Simán végigszakad a teljes elektronikán és hazavágja ami rá van dugva.
Ha szerencséd van akkor csak az alaplapot sütötted meg, a proci és a mem megmarad. Ha nincs akkor vitte magával az egészet, lemezekkel, SSD-vel, mindennel.
Én mindig mondom, egy jó gép alapja a jó táp. Itt párezer Ft spóroláson százezreket lehet bukni.
Mondjuk ilyen "átkapcsoltam véletlenül" emberi hiba ellen az sem véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!