Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van olyan alaplap ami támogatj...

Van olyan alaplap ami támogatja a hrdveres raid-et?

Figyelt kérdés

Tehát bios-ban lehet konfigurálni a raid-et?

Az én alaplapom támogatja? Hol tudom megnézni?

Gigabyte Z390 D

2022. dec. 22. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:

A termékleírásban azt írja, hogy van.

[link]

2022. dec. 22. 14:34
 2/10 anonim ***** válasza:

"Tehát bios-ban lehet konfigurálni a raid-et?"

Igen, általában ott (pontosabban újabb nevén az UEFI-ben)

"Az én alaplapom támogatja? Hol tudom megnézni?"

Beírod a keresőbe az alaplapod gyártóját és típusát:

[link]

az első találat valószínűleg az alaplap gyártójának hivatalos termékoldala lesz:

[link]

ahol a specifikációs aloldalon szerepel:

"Storage Interface

3. Support for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10"

[link]

tehát ezek szerint igen, támogatja a hardveres RAID-tömbök létrehozását.

2022. dec. 22. 14:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. dec. 22. 14:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Van két 4TB HDD a gépemben és windows alatt csináltam tükrözött kötetet. Azt szeretném az alaplapomon beállítani inkább, hogy ne a windows-ban legyen a tükrözött kötet. ez lehetséges? Vagy csak úgy lehetséges ha a fájlokat előbb átmásolom másik HDD-re és utána vissza?
2022. dec. 22. 14:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Tehát hogy hardveresen legyen a raid, azt szeretném beállítani. talán az nem lassítja a windowst. bár így sem vettem észre lassulást, de emlékszem hogy régebbi gép ettől lelassult hogy tükrözött kötetet csináltam. ezért gondoltam hogy jobb lenne hardveres raid
2022. dec. 22. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Nehéz olyat találni amelyik nem támogatja.

De ettől függetlenül nem biztos hogy érdemes használni. Nem biztos hogy alaplap tönkremenetel után a lemezek olvashatóak (az adatok) másik lapba átrakva.

2022. dec. 22. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Több, mint tíz évvel ezelőtt használtunk utoljára hw raidet, mert a szoftveres megoldások megbízhatatlanok voltak akkoriban. Azóta fordult a kocka, most a szoftveres megoldás a jobb. Én azt mondom, hogy ne erőlködj hw szinten ezzel, mert túl sok hátránya van.
2022. dec. 22. 14:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Mik a hátrányai?
2022. dec. 22. 16:03
 9/10 A kérdező kommentje:
És olyat lehet uefi biosban hogy iscsi meghajtót raidbe tenni?
2022. dec. 22. 17:57
 10/10 A kérdező kommentje:
eddig a windows alatt hoztam létre tükrözött kötetet, most pedig az uefi biosban hoztam létre raid 1-et és így gyorsabb lett a fájlok másolása raid 1 hdd-kről ssd-re. szóval mégiscsak jobb a hardveres raid. egy kicsivel. 10-20 MB/s-mal lett gyorsabb
2023. jan. 1. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!