Miket kell figyelembe venni notebook vásárláskor hardver szempontból? Miket kell figyelembe venni?
Sima átlag otthoni felhasználásra gondoltam.
Olyanokra értem, hogy pl legyen 16gb ram benne, legyen ssd benne, legyen legalább i3-as processzor, ilyen szempontból kérdezem :D
i3 3.gen proci minimum, 8gb ram meg háttértár valami ssd vagy nvm, mindegy
ez a minimum, de ha jobb cuccok vannak benne, az nem baj
Nem mehet, 4gb böngészésre se elég már ma, kivéve ha csak a gyakorit akarod böngészni. 8GB a nagyon minimum. 16 az ajánlás.
Amúgy teljesen keretfüggő
Ha a totál minimumot keresed, ami ajánlható, akkor valami ilyesmi:
Amd 5300u
8+GB ram
250-500GB SSD
IPS FHD kijelző
Ebből nem nagyon faragnék, mert ár-értékben nem jársz jobban.
#4 átlag böngészésre lehet elég a 4GB ram, de csak most. Viszont ha a kérdező most akar gépet venni 2-5 évre, lehet már kevés lesz. Én 5 éve vettem a laptopomat 4 giga rammal es egy terás hdd-vel, rá 2 évre bővítettem 8ra, és kivettem a lemezolvasót hogy ssd-t tegyek a helyére.
#3 böngészésre elég lehet a 8giga ram, 16ot már specifikusabb feladatokra érdemes venni, pl játék, kép/videoszerkesztés. De egyébként jókat írsz, amd-n kívül intelből a 11gen és felette lévő procikat ajánlom még.
Ssd-t mindenképp érdemes, egyértelműbb kérdés mint a 4 vagy 8 gb ramos történet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!