Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miket kell figyelembe venni...

Miket kell figyelembe venni notebook vásárláskor hardver szempontból? Miket kell figyelembe venni?

Figyelt kérdés

Sima átlag otthoni felhasználásra gondoltam.

Olyanokra értem, hogy pl legyen 16gb ram benne, legyen ssd benne, legyen legalább i3-as processzor, ilyen szempontból kérdezem :D

2022. dec. 22. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:

i3 3.gen proci minimum, 8gb ram meg háttértár valami ssd vagy nvm, mindegy

ez a minimum, de ha jobb cuccok vannak benne, az nem baj

2022. dec. 22. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Windows 10 esetén a minimum szerintem simán lemehet 4GB RAM-ra, szerintem teljesen kényelmesen használható, bár nem tudom, mit takar nálad a sima átlag otthoni felhasználás, ez mindenkinél mást jelent.
2022. dec. 22. 14:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehet, 4gb böngészésre se elég már ma, kivéve ha csak a gyakorit akarod böngészni. 8GB a nagyon minimum. 16 az ajánlás.

Amúgy teljesen keretfüggő

Ha a totál minimumot keresed, ami ajánlható, akkor valami ilyesmi:

Amd 5300u

8+GB ram

250-500GB SSD

IPS FHD kijelző

Ebből nem nagyon faragnék, mert ár-értékben nem jársz jobban.

2022. dec. 22. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:
#2 vagyok. Biztos voltam benne, hogy le leszek pontozva, mikor sokan már a 16GB-nál tartanak a sima böngészéshez, nem érdekel. Most pl. 83%-on van a memória. Valószínűleg 8GB esetén is hasonló lenne a helyzet.
2022. dec. 22. 15:37
 5/5 anonim válasza:

#4 átlag böngészésre lehet elég a 4GB ram, de csak most. Viszont ha a kérdező most akar gépet venni 2-5 évre, lehet már kevés lesz. Én 5 éve vettem a laptopomat 4 giga rammal es egy terás hdd-vel, rá 2 évre bővítettem 8ra, és kivettem a lemezolvasót hogy ssd-t tegyek a helyére.

#3 böngészésre elég lehet a 8giga ram, 16ot már specifikusabb feladatokra érdemes venni, pl játék, kép/videoszerkesztés. De egyébként jókat írsz, amd-n kívül intelből a 11gen és felette lévő procikat ajánlom még.

Ssd-t mindenképp érdemes, egyértelműbb kérdés mint a 4 vagy 8 gb ramos történet.

2022. dec. 26. 18:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!