Vélemény az összeállításámról jól fog teljhesíteni 4kban?
Jó teljesítmény alatt azt értem h single player játékokban meg lesz a 60fps és multiplayer(warzone 2,apex,fortnite stb...) meglesz e a 100+ fps mindegy milyen grafikán(nem kell mindenek highon/ultran lennie).
Kb 800e forintot tudok kiadni a pcre.
Igen, de szerintem inkább egy 3 ventis vgat vegyél, mondjuk ezt:
1. Azt az alaplapot felejtsd el, legalább egy B660-at rakj alá.
2. Tápegység felejtős, javasolt a Linus PSU tier list-et átböngészni. Gold táp alá én személy szerint nem adnék. Hosszabb távra is megéri, több konfigot is kiszolgálhat.
3. Én személy szerint inkább egy jobb léghűtést vennék a helyedben, de ez talán egyéni preferencia kérdése is. A megspórolt pénz mehet a B660-hoz, vagy a táphoz.
4. Én is inkább 3 ventis videokártyát vennék, ha nem egy helikopter-leszállót akaesz melléd.
#3 vagyok
Megjegyzés: az Asrock HDV-s alaplapok szinte a legócskább alaplapok, nekem is meghalt egy, és tesztekben is sorra elvéreznek (például VRM hőmérsékletben).
Azon felül, amit a többiek írtak (B660 alaplap, 80+ Gold táp, nem kell 1000W, bőven elég lesz 750 vagy 850 is) azt tudom elmondani, hogy az i7-12700F helyett vegyél inkább egy i5-13600KF-et (lényegesen jobb/erősebb).
Videokártyából pedig ne vegyél újonnan Nvidiat. Ha ragaszkodsz az új videokártyához, akkor AMD Radeon RX 6800 XT, teljesítményben ugyanott van, mint a 3080, csak jóval olcsóbb (50-100 ezer). Ha mindenképpen ragaszkodsz az Nvidia kártyához, azt csak használtan, legalább egy év magyar kiskereskedői garanciával. Így a 3080 250 ezer forintból megvan, 430 ezerből pedig már bőven kijön egy 3090, vagy akár egy 3090 Ti is. Sajnos az Nvidia új árai (főleg a felső kategóriában) továbbra is el vannak szállva, míg a használtpiac már többnyire rendeződött).
i5-13600KF: [link]
RX 6800 XT: [link]
HardverApró RTX 3080 / 3080 Ti / 3090 / 3090 Ti: [link]
+1 az a h610 lap kukazasara
alaasnad egesz konfigot egy ocska alaplappal
azt nem konyu cserelni kulcsrakesz gepben
minden mast konyebb
te meg pont ezen sporolnal
+1 arra hogy mindeg legmodernebb procit vedd
en amd vga t helyedbe nem vennek de ezt te tudod
hasznlat meg zsakbamacska is lehet azert (nem e leharcolt)
amd teren akkor mar a lud legyen kover
azonos teljesitmenyu amd nek mi ertelme lenne?
az viszont biztos hogy 4K ban egy 3090 koruli kari biztos jol jonne
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!