Játékra,filmezésre melyik a legjobb FullHD-s Ips panelos monitor?
"22-23"-24" Ezekben a méretekben gondolkodok.
Melyiknek a legszebb a szinei és a válaszidö is jó lenne 5ms alatt.
Filmnézésre valami VA panelest vegyél mindenképpen, sokkal kontrasztosabb a képe mint az IPS-nek:
Ez is már teljesen okés, érdemes bekalibráltatni viszont mert sokat javít a színhűségen.
Olcsó VA panelt láttam már, azokat szerintem is jobb kerülni, mert erősen ghostingolnak és a betekintési szögük sem valami rózsás.
Én továbbra is azt tudom mondani, hogy bármelyik IPS paneles LG vagy ASUS jó lehet, amelyik G-Synces vagy FreeSync-es (attól függ milyen kártyája van a kérdezőnek). A panelek között nagy különbség nincsen. Az árat többnyire az szabja meg, hogy milyen talp van hozzá. Minél jobban lehet állítani a monitort, annál drágább.
Részletekbe menő tesztekhez pedig ott van az RTINGS:
#13.Azért már elég sokat változott a technológia az utóbbi 20 évben.
Ghosting eleinte volt jellemző, manapság abszolút nem fordul elő.
Betekintési szög pedig közel IPS, viszont feketékben jelentősen jobb annál.
Freesync-t meg már jó ideje támogatja az nVidia is újabb GEN-k óta, szóval G-sync nem éri meg a felárat(mert jelenleg ez a helyzet).
Szóval ezek többnyire csak felsorolt de elavultabb dolgok.
#12.Ha valaki e-sport szinten játszik akkor eleve csak TN panel játszik, de itt nem az a helyzet valószínűleg. Hozzátéve, hogy az meg a válaszidőn kívül minden másban rosszabb mint a VA vagy IPS.
De a mostani VA vagy IPS monitorok nem rosszak annyira, hogy átlag userként észrevedd a rosszabb válaszidőt.
Lg kisebb méretű (42, 48 colos) oled tv-jeit használják sokan monitornak, a Dell qd oledjével azért voltak fenntartások színek tekintetében, illetve a Samsung G8 oledje még jó.
Ezek színben, kontrasztban, válaszidőben verik a többit, képfrissítés az, ami 120 hertz körül megáll, a g8 megy 175-re csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!