Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játékra,filmezésre melyik a...

Játékra,filmezésre melyik a legjobb FullHD-s Ips panelos monitor?

Figyelt kérdés

"22-23"-24" Ezekben a méretekben gondolkodok.

Melyiknek a legszebb a szinei és a válaszidö is jó lenne 5ms alatt.

2022. dec. 20. 23:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Filmnézésre valami VA panelest vegyél mindenképpen, sokkal kontrasztosabb a képe mint az IPS-nek:

[link]

Ez is már teljesen okés, érdemes bekalibráltatni viszont mert sokat javít a színhűségen.

2022. dec. 21. 11:53
 12/17 anonim ***** válasza:
Va panel fps jatekra nem a legjobb bsr igaz nekem is az van mert olcso volt az en monitorom . 55 ezerert csak nem hagytam ki egy 165 hz -es va paneles 24 colos 1080p-s minitort!
2022. dec. 22. 12:22
 13/17 anonim ***** válasza:
49%

Olcsó VA panelt láttam már, azokat szerintem is jobb kerülni, mert erősen ghostingolnak és a betekintési szögük sem valami rózsás.

Én továbbra is azt tudom mondani, hogy bármelyik IPS paneles LG vagy ASUS jó lehet, amelyik G-Synces vagy FreeSync-es (attól függ milyen kártyája van a kérdezőnek). A panelek között nagy különbség nincsen. Az árat többnyire az szabja meg, hogy milyen talp van hozzá. Minél jobban lehet állítani a monitort, annál drágább.

Részletekbe menő tesztekhez pedig ott van az RTINGS:

[link]

2022. dec. 22. 12:34
 14/17 anonim ***** válasza:
13. Az enyem szerencsere nem ghostingol durvan .
2022. dec. 22. 12:38
 15/17 anonim ***** válasza:

#13.Azért már elég sokat változott a technológia az utóbbi 20 évben.

Ghosting eleinte volt jellemző, manapság abszolút nem fordul elő.

Betekintési szög pedig közel IPS, viszont feketékben jelentősen jobb annál.

Freesync-t meg már jó ideje támogatja az nVidia is újabb GEN-k óta, szóval G-sync nem éri meg a felárat(mert jelenleg ez a helyzet).

Szóval ezek többnyire csak felsorolt de elavultabb dolgok.

#12.Ha valaki e-sport szinten játszik akkor eleve csak TN panel játszik, de itt nem az a helyzet valószínűleg. Hozzátéve, hogy az meg a válaszidőn kívül minden másban rosszabb mint a VA vagy IPS.

De a mostani VA vagy IPS monitorok nem rosszak annyira, hogy átlag userként észrevedd a rosszabb válaszidőt.

2022. dec. 22. 13:33
 16/17 anonim ***** válasza:
AMOLED monitorok léteznek? Mobilban nekem az a kedvenc.
2022. dec. 22. 13:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Lg kisebb méretű (42, 48 colos) oled tv-jeit használják sokan monitornak, a Dell qd oledjével azért voltak fenntartások színek tekintetében, illetve a Samsung G8 oledje még jó.

Ezek színben, kontrasztban, válaszidőben verik a többit, képfrissítés az, ami 120 hertz körül megáll, a g8 megy 175-re csak.

2022. dec. 22. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!