Miért vannak ilyen érdekes aljzatok a szünetmentes tápegységeken?
A mostani kábel, ami benne van a tápegységemben teljesen más, nem is tudnám beledugni például ebben a szünetmentesbe:
Járnak egyébként kábelek ezekhez az UPS-ekehz, hogy össze tudd kötni vele a berendezéseidet?
Azért, hogy ne dugj bele minden hülyeséget, csak a PC-t. Nyilván lehetne rajta normál F schuko konnektor is, de akkor a hülye emberek minden szart beledugnának, ami nem való bele.
A PC tápokon pedig IEC szabványos csatlakozó van hagyományosan, így a szünetmentessel összeköttetéshez egy IEC hosszabbító kábel fog kelleni (ha jól értelmezem... C13->C14)
Nincs tapasztalatom vele, hogy mit adnak hozzá.
De tényleg ilyen irodai környezetet képzelj el. Hűtőt, mikrót, klímát, mindent bedugnának az idióták, ha hagyományos dugalj lenne rajta 😃
Szünetmenteseknél ez a megoldás a megszokott. Valóban azért ilyen a kialakításuk, hogy ne lehessen akármit beledugni. Vannak egyébként olyan típusok is, amelyeken van hagyományos konnektor.
Kábelek tekintetében pedig én nem spórolnék, inkább legyen tartalék is. Vagy legalább kérdezz rá a kereskedőnél, ahonnan vennéd.
"Vannak egyébként olyan típusok is, amelyeken van hagyományos konnektor."
Valahogy így. Ez a tény szúrja tökön a logikusnak tűnő érvelést a nem-schuko aljzatos megoldással kapcsolatban, hogy ne dugjanak bele kávéfőzőt.
Én sem értem miért kéne lehetetlenné tenni mondjuk monitor vagy asztali lámpa catlakoztatását...
Kevés ember van aki ezek nélkül az éjféli áramszünetben vakon tudna dolgozni.
4: nem vagyok szakértő, de úgy gondolom, hogy azokat a típusokat eleve úgy tervezik, hogy megbirkózzanak a feladattal...
5: a szünetmentes nem arra való, hogy arról dolgozz! Arra találták ki, hogy áramszünet esetén le tudd menteni a munkád és normálisan le tudd állítani a gépet. Ennek megfelelően gépet, monitort és esetleg hálózati eszközöket szoktak rá csatlakoztatni, utóbbit is inkább csak vállalati környezetben. A monitort speciel pont lehet szünetmentesre kötni ugyanolyan kábellel, amivel a gépet is vagy átalakítóval.
6/
Régi csöves monitoroknál láttam ugyanolyan csatlakozót monitoron mint PC-n. LCD hez sima dugasztáp jár általában, hasonlóak mint swich vagy wifi ap hez.
Megnézném hogy mented a munkád monitor nélkül (hálózatra router nélkül). 🤔
7: rengeteg ilyen monitor létezik most is, ahol ez szempont, ott nyilván olyat vesznek. Ahová eleve terveznek szünetmentest, oda nem vesznek olyan monitort, ami nem csatlakoztatható rá. Hogy mik vannak? :)
8: ugye nem gondolod, hogy ilyen helyen asztali szünetmenteseket használnak? Kórházakban, nagyobb közintézményekben de még sokszor nagyobb boltokban is központi szünetmentes megoldások vannak kialakítva, úgyhogy ez nem jó példa :)
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!
Ilyen kábelt fogok akkor rendelni, egyet a PC-nek, egyet a monitornak.
Köszönöm még egyszer, igazán hasznos válaszokat kaptam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!