Mivel tudom tesztelni, hogy a HDD-k a gépemben "milyen kondicióban" vannak?
Jövőbe látás nem létezik. Ezért nem hiszek egyik programban sem, nem idegesítem magam vele. Minden nap mentem az aznapi munkát egy másik HDD-re a gépben és egy külső vinyóra, amit csak a mentés idejére dugok be. Ugyanezt teszem a legkedvesebb fotóimmal, zenéimmel is.
Azt viszont ajánlom, hogy hosszabb műveleteknél, (bekapcsolás, nagyobb fájlok másolása, stb)hallgatózzál, ha valami szokatlan zajt, például kattogást hallasz a winchester felöl, akkor érdemes rendszeresen menteni, utána néhány programot lefuttatni pl. scandisk, töredezettségmentesítés. Ha nagyon lelassul a gép feléledése vagy a nagy fájlok másolása, az is gyanús lehet.
A hdd meghibásodásánál sokkal nagyobb az esély hogy bekapsz valamilyen kártevőt, arra sokkal érdemesebb odafigyelni.
Jövőbe látás nem létezik, de a S.M.A.R.T. technológia igen.
Ez minden HDD-ben és SSD-ben ott van. A programok pedig ezeket az adatokat olvassák ki, értelmezik és tudatják a felhasználóval.
Ha valaki rendszeresen monitorozza a lemezét/ssdt akkor igenis nagyobb eséllyel küszöbölhető ki a nem kívánt adatvesztés.
Tapasztalatból is beszélek.
És a HDSentinel erre kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!