Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem javasolják AMD cpu...

Miért nem javasolják AMD cpu mellé, a 4x8gb ramokat?

Figyelt kérdés
2x8 giga ram van jelenleg és gondoltam rá, hogy bővítek es veszek még egy 2x8as kitet(nyilvan ugyan azt a tipust) de lebeszéltek és azt tanácsolták vegyek egy 2x16osat inkább mert azzal jobban járok.
2022. dec. 19. 12:06
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Aha,értem rendben. Akkor erre alszok meg párat. Egyébként nem ugyan olyan van. Az egy előző generációs ryzen vagy kettővel ezelötti csak belebotlottam egy gépépítős adásukba régről és ott láttam.
2022. dec. 25. 11:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Ezek az "infók" nagyjából kikoptak a közbeszédből, mert nem volt rájuk szükség. Anno még minden alaplap manualjában benne volt a RAM kiosztás, sebességek SS/DS később SR/DR esetében, de a memóriavezérlők processzorba költözésével ez már nem az alaplapgyártó "dolga". Az intel IMC-je nagyjából mindennel elmegy ésszerű keretek között, viszont ha megnézed egy szerver dokumentációját akkor oldalakon keresztül írnak a memória kompatibilitásról, mert ott előfordul hogy csatornánként 3 akár 4 modul is mehet a lapba és ott már nem mindegy, hogy SR/DR/QR modulokat pakolsz bele valamint a kihasználtság növekedése mellett csökken a az elérhető memória órajel is.

Desktop lapoknál már nem nagyon találni ilyen infókat, az AsRock még mindig belerakja ezt a specbe AM4 esetén, ez pl az X570 Pro4 leírása:

[link]

És ez a non-XMP kiosztás. Az XMP/DOCP az már tuning, arra senki nem garantál semmit :D

A neten érdemes rákeresni a lapodra és a memóriára, lehet találsz olyat akinek pont azzal a kofiggal gond nélkül ment a 4 modul XMP-vel is és akkor bátran belevághatsz. A 2db nagyobb modul használata viszont tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés :D

2022. dec. 25. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!