2 videókártya egy gépben, hogyan működik?
na hali, osztrák lomiból lett hozva egy szervergép. szóval 2 vga slot van rajta, raktam bele egy 4gbos videókártyát, meg egy 1gbosat. egyik amd másik nvidia. mind a 2t érzékeli viszont az Nvidia vezérlőpultban csak 1-et. amd catalyistot (vagy mi a gyász) nem lehet telepíteni. (gondolom szar a oldal)
4gb ram (7slot)
xenon 4 magos proci (egyebkent 2 cpu slot)
és ügye a videókártya/ák.
szóval ezt valaki eltudná magyarázni? hogy működik? mi az értelme? vagy hogy hogyan lehet összehangolni a 2-t? előre is köszi. (ha valamit nem szakszóval írtam, sajnálom. nem vagyok egy pc zseni)
Ha arra gondolsz, hogy játék használja a két karit egyszerre, az gyanús hogy amd és nvidia között nem fog menni.
De ha pl. valamilyen pcie gpu passthroughra gondolsz, hogy az egyik vidi karit odaadnád teljes egy VM-nek, arra használható
Ebben a felállásban kézzel kiválaszthatod, hogy melyik GPU futtassa a programot. Már ha sikerül működésre bírni az AMD-t is.
A másik lehetőség az lenne, hogy SLI-vek összekötsz két egyforma kártyát, de azt a szoftvernek is támogatnia kell, hogy ki tudja használni.
igazából ez egy böngészős gép, mivel mi nem futtatunk szervereket. azért lett elhozva mert anyumnak nem volt gépe, és ez amúgy tökéletes youtubera, adatokra(fényképek stb), és munkára is. csak ez a 2 videókártya dolog eléggé izgat, azért tettem fel a kérdést. de amúgy játékot is kiprobáltam volna, ha összelehetet volna hangolni. na mindegy azért köszi szépen. ment a zöld❤️💚
de amúgy jöhetnek még válaszok
(Amúgy meg egy hulladék a hép abból ítélve, amire a leírásból következetetni lehet. Ezer éves 💩 nincs anyudnak szaros 30-60 ezre egy használható gépre?
Pl natív W11 támogatással, összes ma gyakori videoformátum támogatásával: [link]
Nagyon spórolósan pedig 30 ezer alatt ki kell jönnie egy i5 2400-3470 gépnek, 8GB RAM-mal, SSD-vel.
Az Amd es Nvidia kulombozo tehnologiat hasznal, sehogy se lehet oket osszehangolni.
Ugyanaz a gyarto ugyanaz a kartyaja mukodik Crossfire/Sli-ben. Bar az Nvidianal lehet kulombozo modelleket is, ha konyekik bele tudsz turni a vererloprogramokba es kiiktatod az Nvidia korlatozasait.
Atlag felhasznalonak semmi ertelme, hisz mig a 2 kartya dupla aramot zabal, dupla hotermeles, dupla zaj, addig a teljesitmeny valahol 140% kornyeken van. Munkara jobb, ahol hasznot is termel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!