Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2 videókártya egy gépben,...

2 videókártya egy gépben, hogyan működik?

Figyelt kérdés

na hali, osztrák lomiból lett hozva egy szervergép. szóval 2 vga slot van rajta, raktam bele egy 4gbos videókártyát, meg egy 1gbosat. egyik amd másik nvidia. mind a 2t érzékeli viszont az Nvidia vezérlőpultban csak 1-et. amd catalyistot (vagy mi a gyász) nem lehet telepíteni. (gondolom szar a oldal)

4gb ram (7slot)

xenon 4 magos proci (egyebkent 2 cpu slot)

és ügye a videókártya/ák.

szóval ezt valaki eltudná magyarázni? hogy működik? mi az értelme? vagy hogy hogyan lehet összehangolni a 2-t? előre is köszi. (ha valamit nem szakszóval írtam, sajnálom. nem vagyok egy pc zseni)

#PC #VGA #szerelés #GPU #összekotes
2022. dec. 18. 03:13
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Ha arra gondolsz, hogy játék használja a két karit egyszerre, az gyanús hogy amd és nvidia között nem fog menni.

De ha pl. valamilyen pcie gpu passthroughra gondolsz, hogy az egyik vidi karit odaadnád teljes egy VM-nek, arra használható

2022. dec. 18. 03:17
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

Ebben a felállásban kézzel kiválaszthatod, hogy melyik GPU futtassa a programot. Már ha sikerül működésre bírni az AMD-t is.

A másik lehetőség az lenne, hogy SLI-vek összekötsz két egyforma kártyát, de azt a szoftvernek is támogatnia kell, hogy ki tudja használni.

2022. dec. 18. 03:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Na igen, a harmadikat meg leírta az első, amikor VM számára akarod dedikálni... Erre hirtelen nem is gondoltam.
2022. dec. 18. 03:22
 4/8 A kérdező kommentje:

igazából ez egy böngészős gép, mivel mi nem futtatunk szervereket. azért lett elhozva mert anyumnak nem volt gépe, és ez amúgy tökéletes youtubera, adatokra(fényképek stb), és munkára is. csak ez a 2 videókártya dolog eléggé izgat, azért tettem fel a kérdést. de amúgy játékot is kiprobáltam volna, ha összelehetet volna hangolni. na mindegy azért köszi szépen. ment a zöld❤️💚

de amúgy jöhetnek még válaszok

2022. dec. 18. 03:24
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Ez esetben csak a jobbik videokártya maradjon a gépben.
2022. dec. 18. 06:06
 6/8 anonim ***** válasza:
35%

(Amúgy meg egy hulladék a hép abból ítélve, amire a leírásból következetetni lehet. Ezer éves 💩 nincs anyudnak szaros 30-60 ezre egy használható gépre?

Pl natív W11 támogatással, összes ma gyakori videoformátum támogatásával: [link]

Nagyon spórolósan pedig 30 ezer alatt ki kell jönnie egy i5 2400-3470 gépnek, 8GB RAM-mal, SSD-vel.

2022. dec. 18. 06:19
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Az Amd es Nvidia kulombozo tehnologiat hasznal, sehogy se lehet oket osszehangolni.

Ugyanaz a gyarto ugyanaz a kartyaja mukodik Crossfire/Sli-ben. Bar az Nvidianal lehet kulombozo modelleket is, ha konyekik bele tudsz turni a vererloprogramokba es kiiktatod az Nvidia korlatozasait.

Atlag felhasznalonak semmi ertelme, hisz mig a 2 kartya dupla aramot zabal, dupla hotermeles, dupla zaj, addig a teljesitmeny valahol 140% kornyeken van. Munkara jobb, ahol hasznot is termel.

2022. dec. 18. 09:57
 8/8 A kérdező kommentje:
6x kérdés. minek költsön 30ezer forintot egy gépre, ha van neki 1 ami tökéletesen működik és az alap dolgokra elég? anyukám nem fortniteozni fog hanem youtubeot nézni, illetve képeket, videókat menteni a gépre. válaszod elég flegma volt.. kérlek szépen a chorme 20mp alatt betölt, illetve a youtube szintén 10mp (kb). 30mp et tud várni szerintem. vagy inkább vegyünk 30 ezerért egy i5 2400-3400 8gb ramos, ssd-s géped, ami betölt 10mp alatt? ne szórakozz már kérlek...
2022. dec. 18. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!