Sata kábel. Mi a különbség?
Sata 3 alaplap sata 3 hdd,és sata kábel.
De nem mindegy hogy milyen kábel?
Van olyan hogy sata 1 2 és 3 kábel?
Vagy a sata 3 alaplapot a sata 3 ssd-vel sima sata 1 kábellel is össze köthetem?
Csak azért kérdem mert valahogy olyan lassú a rendszerem.
Az ssdnél a feladatkezelőben nézem az adatátvételi sebességet és 100mb/s a max.Azt hittem rossz a kábel.Lassan is bootol.És Winrarral csomagolok ki ssd-ről ssdre,tehát sajnát magára,és nagyon lassú.Az egész gépet lefogja ilyenkor,használhatatlanra.
Olyan mint az USB-nél csak az adatátvitel gyorsabb, amúgy ugyan az.
SSD-t csak lassítja, ha nem gyors SATA3 kábelt használsz hozzá.
Ahogy #1 mondja - nincs különbség.
Ezen nagyon meglepődtem, hogy a SATA 3Gb/s és a SATA 6Gb/s kábelek között nincs különbség.
A kábeleknél csak a minőségben (pl oxidált kontaktos) és a rendes rögzítés (vagy kicsúszós fajta) van különbség. Nameg a színben.
Illetve a hosszban. Nálam 0.5m sata +1.5m esata kábelnél (=2m) már visszaesik sata3-ról sata2-re a sebesség.
El kell olvasni figyelmesebben.
"Következtetés
Eredményeink megerősítik, hogy a ma elérhető gyorsabb hardver ellenére még mindig nincs teljesítménybeli különbség a SATA 3Gb/s és a SATA 6Gb/s kábelek között. A SATA 3 Gb/s verziója csak a 300 MB/s körüli átviteli sebességet támogatja, de minden tesztelt kábelnél 500 MB/s átviteli sebességet tapasztaltunk. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a kábeleken található SATA-revízió-jelölés többnyire csak marketing jellegű, és nincs hatással a kábel által nyújtott tényleges teljesítményre."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!