Fejlesztés i7-re, vagy platformváltás?
Van nekem egy asztali gépem, nem mai darab, de eddig nagyon szépen kielégítette az igényeimet:
Alaplap: ASUS H61M (nem tudom pontosan)
Proci: Intel Core i5-3470
Memória: Kingston HyperX 2x8GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX Radeon RX 580 8GB
Táp: Seasonic B12 BC650 (ez tavaly került be újonnan, az előző hangoskodni kezdett)
1TB Sata SSD van még benne meg 2x 1TB WD Black HDD.
Egy ősrégi 1080p 21,5" monitorral használtam eddig, de már régen szerettem volna nagyobbat csak mindig sajnáltam rá a pénzt, nem jut annyira sok időm már játszani mint régebben. Most viszont karácsonyra kaptam egyet, ez 27", viszont 1440p és még 144Hz is.
Nagyon szép, de a gépem egyértelműen kevés neki, a 60fps is csak úgy van meg a legtöbb játékban ha leviszem számottevően a grafikai beállításokat, nyilván hamár tudja a monitor ezt a felbontást akkor szeretném is úgy használni játékra is, és bár a 144Hz nem célom AAA játékokban mert annyiért már autót veszek hahaha, de nem bánnám ha azért egyszerűbb címeknél hozná ezt.
Ha jól tudom felbontásnál főleg a videokártya a szűk keresztmetszet a legtöbb esetben, most úgy döntöttem hogy egye fene akkor költök végre a gépre egy kicsit. Ki is néztem egy 6800 XT-t garival kétszázért (FreeSynces a monitor), de biztos vagyok benne hogy ez teljesen overkill egy ilyen gépbe.
Szerintetek érdemes lenne még 100 ezret most ráköltenem a gépre, vennem mondjuk egy új AM4 alaplapot + Ryzen 5 procit (3600-at néztem, de lehet hogy akkor már 5600 kéne? az még több úgy), 16GB DDR4 ramot? Ez úgy 100 kb ha eladom a mostani alaplap-cpu-memória kombómat. Őszintén annyira nem akarok még ennyit költeni a gpu-n felül is, de ha nincs más értelmes módja annak hogy kihasználjam a monitort, akkor rendben. Én arra gondoltam hogy egy i7-3770-et vennék a mostani alaplapba, az javítana annyit hogy már nincs nagyon tökönlőve a 6800XT vagy felejtsem el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!