Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap?Bios?Részletek lent.

Alaplap?Bios?Részletek lent.

Figyelt kérdés

Létezhet olyan,hogy az alaplapnak a biosa rossz lehet?

Következő a helyzet.Van 2 ssd-m tök sokáig futott elsődleges inditási opciónak az m.2 ssd.Majd történt egy kékhalál utána nemtalálta a windows vagy a bios az elsődleges inditási opciót.

Bios-ban a windows boot managert álitottam be azzal beindult illetve mielőtt cseréltem volna a sima ssd-re előtte egy 1TB HDD-m volt és ugyanezt csinálta.

Valakinek hasonló szituációval volt már dolga?Lehet ennek köze a bioshoz?Vagy miért csinálhatja ezt?

2022. dec. 14. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Alaplapi elemet cserélj, cr2032.
2022. dec. 14. 23:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a bios sem látja akkor érintkezési hiba, vagy tönkrement és viheted gariztatni..
2022. dec. 15. 00:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Tönkre nem mehetett mert igy beindult és megy is sőt total cmd-be is ottvan a meghajtó látom rajta van minden.
2022. dec. 15. 00:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is elemet kell benne cserélni. A rossz elem miatt nem jegyzi meg a beállított opciókat.
2022. dec. 15. 12:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha az elemcsere nem segítene akkor a tápegységre kell gyanakodni.

Nekem is volt már ilyen, hogy a BIOS megbolondult de mire kicseréltem a tápot addigra az 1TB-os HDD-m tönkrement. Az alaplapom az megúszta.

2022. dec. 15. 14:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez már a harmadik ilyen eset.Első alkalommal a hard disk az tönkreis ment.Az levolt ellenőrizve az kuka volt azt garancia alatt kicserélték.

Majd a következő 2 alkalommal pedig ez a helyzet egyik nap mint pl tegnap derült égből villámcsapás játék közben kékhalál majd restart után nincs bootolasi opció.Belépek BIOS-ba és nincs ott a másik 2 bootolasi opció csak az első és az egyetlen nyomok egy resit majd utána ottvan mindhárom a másodlagos 1 TB SSD és a harmadikszámú Windws boot manager azzal mindkét alkalomnál beindult.

Hard disk sentinellel megnéztem egyik 100% a kondició másiknál pedig 98% ami még érdekes lehet hogy a hard disk sentinelben a 2 hard disk a bootolasi opció után felcserélődött tehát ami eddig 98% volt az most 100% lett .

2022. dec. 15. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!