A Windows 10-es számítógépem véletlenszerűen kérdés nélkül újraindul. Mit csináljak?
Nem egy konkrét problémára akarok pillanatnyi megoldást (, mert minden alkalommal más problémára hivatkozik), hanem tartós megoldást akarok, hogy SOHA ne tudjon újraindulni az ÉN engedélyem nélkül. Ami megoldást eddig találtam, hogy az eszközkezelőben ami duplikálva jelenik meg azt távolítsam el és az ,,idegen" vírusírtókat, illetve a nonegzisztens hangeszközöket tiltsam le. A Kaspersky-t már letiltottam a ,,Realtek*" hangeszközökkel együtt, de billentyűzetből 5-öt lát, processzorból meg 12-t. A billentyűzeteket még el tudom távolítani minden bekapcsolás után egyenként (, mert újraindulás után reset-elődik🙃), de a processzorokkal nem tudok mit kezdeni, mert processzort csak úgy tudok eltávolítani, ha újraindítom a gépet, újraindítás után pedig reset-elődik a 12 processzor, ergo soha nem fogom tudni eltávolítani a 11db nem létező processzort.
A számítógépem paraméterei:
Processzor: AMD Ryzen 5 2600x
Videókártya: AMD Radeon RX570
RAM: 16GB
Háttértár: 1TB HDD + 240GB SSD
Rendszer: Windows 10 Pro 64 bites
Már több, mint 3 éve használom, kb. 1,5 évig nem jelentkezett ez a probléma.
"ergo soha nem fogom tudni eltávolítani a 11db nem létező processzort"
Mert nem is kell, a win pedig jól jelzi ki a 12 logikai processzort...
Azért van 12 processzor, mert az R5 2600x-ben 6 mag, 12 szál dolgozik. A rendszer 12 procinak látja. Ez így jó!
A billentyűzetnél hogyan lát 5-öt? Nem 5 USB portot lát inkább?
Az újraindulások miatt egy portalanítást, és a kábelcsatlakozások ellenőrzését is ajánlok.
Pár napos "hasonló" probléma: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Ezenkívül az Eszközkezelőben szereplő sok processzor és billentyűzet az nem feltétlenül hiba.
Egy ismerős újratelepítésre hozott gépében is 8 processzort és 4 billentyűzetet látok: [link]
Itt a processzor egy 4 magos, és magonként 2, vagyis összesen 8 szálon dolgozni képes modell - a rendszer 8 processzornak látja.
A 4 db HID billentyűzet pedig az N-key rollover képesség miatt szokott előfordulni. (sok egyszerre lenyomott billentyűt is érzékelje)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!