Otthoni szerverbe milyen vinyót?
Figyelt kérdés
Játékszerver, tárhely, TV okosító egyben. Ki milyen HDD-t ajánl bele? Bírja a 0/24 üzemet, stb.2022. dec. 8. 09:01
2/12 anonim válasza:
WD Red Pro, WD Purple, WD Enterprise class. Előbbi és utóbbi az igazán ajánlott, de ezek drágábbak is. A WD purple viszont olcsóbb de cserébe kicsit lassabb, de 20-22 ezerért megkapod az 1TB-s verziót. A Red Pro 25-30 között van 1TB változatban, míg az enterprise class (a sárga) 40+ ezer 1TB-nél.
3/12 anonim válasza:
A Purple kamerarendszerbe való, ahol nonstop írsz rá (felvétel). Emiatt lassabb, mivel a felvétel folyamatosan érekzik, nem egy nagy adathalmaz ami menjen be minél hamarabb.
4/12 anonim válasza:
Így van, azért kompromisszumos megoldás a Purple, de jobb mint a sima normál használatra szánt vinyó abban az esetben ha nonstop használni akarod.
5/12 anonim válasza:
Feljebb már írták a javasoltakat. Javaslom, hogy olvass utána a CMR-SMR témának, mert eléggé meglehet vele szívni vele. A feljebb írt termékcsaládokkal nincs ilyen probléma. Nekem egyébként van WD Purple a gépemben általános célokra, használható így is, azért választottam ezt, mert a WD Blue-val nem volt szerencsém, a Black áráért meg inkább veszek egy SSD-t.
6/12 anonim válasza:
Nekem purple volt kb 5-6 évig, 3TB. Torrent és fotók/videók szinkronizálása mentek rajta. Ehhez tökéletesen elég a sebesége.
8/12 anonim válasza:
Egyrészt: ha már szerver, nem vinyót, hanem - a RAID miatt - vinyókat.
Másrészt ha már RAID: lehetőleg ne SMR technológiájút, mert annak teljesítménybeli hátulütői lehetnek - bőveben erről itt: [link]
Harmadrészt: minden gyártónak (a konszolidáció után lényegében 3 gyártó van a piacon: a Western Digital, a Seagate és a Toshiba) van szerverbe (NAS-ba) szánt termékcsaládja - példának oáért a Toshibának:
Seagate-nek:
Western Digitalnak:
9/12 anonim válasza:
A lényeg hogy ne SMR legyen, onnan kezdve lényegében mindegy - persze ne valami ezeréves noname legyen. Purple meg semmivel sem rosszabb mint egy másik, HDD az HDD, csak más a reklámja.
10/12 anonim válasza:
Nagyon érdekes a téma én is köszönöm a válaszokat! Kérdező! Azt írd már le, hogy milyen gép lenne? Mert ha dedikált Szerver, akkor tényleg RAID-ban gondolkozz, de ha egy egy vinyós megoldás, akkor mondjuk Purple nyer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!